Vijesti 24.08.2018.

NAGRADILA RAD DOKTORA Pacijentkinja donirala posteljine i krevete UKC-u

ČITANJE: 2 minute

Ginekološko – onkološko operativno odjeljenje Univerzitetskog kliničkog centra RS opremljeno je električnim krevetima i novom posteljinom zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Karitas“, koja im je juče uručila ovu donaciju.

Nakon što je i sama bila pacijentkinja na ovom odjeljenju i vidjela zalaganje medicinskog osoblja, ali i uslove u kojima borave žene, Snježana Hrvačević, aktivistica HO „Karitas“ iz Gradiške, donaciju iz grada Esena riješila je da dopremi upravo u Banjaluku.

Uvjerena je da će bolji kreveti u sobama, a koji se podižu pomoću daljinskog upravljača, mnogo značiti pacijentkinjama koje se oporavljaju nakon opercije.

– Nedavno sam bila njihov pacijent i imala sam priliku da vidim sa koliko entuzijazma i ljubavi prema ženama ovi ljudi u bolnici rade. Najviše bih se zahvalila dr Miroslavu Popoviću i njegovom timu, koji su me operisali. Prezadovoljna sam njihovim radom i to me je motivisalo da 31 elektirčni krevet, 300 kilograma posteljine i tridesetak aparata za dezinfekciju donesemo iz Esena u Banjaluku – priča Hrvačevićeva, kojoj je namjera da i dalje pomaže i unaprijedi uslove na ovom odjeljenju UKC RS.

Glavna sestra Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Aleksandra Babić, u ime najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj, zahvalila je “Karitasu” za donaciju, ističući da će im ova pomoć mnogo značiti u daljem radu i njezi pacijentkinja na Ginekološko – onkološkom operativnom odeljenju sa poluintenzivnom negom.

– Klinika za ginekologiju jedna je od najvećih organizacionih jedinica UKC RS i svaka donacija nam je dobro došla, a naročito posteljina koja se uvijek mijenja jer je veliki broj pacijenata na dnevnom nivou, tako da su nam nove količine zaista potrebne. Ovaj potez Karitasa može da bude primjer i drugim organizacijama i društveno – odgovornim kompanijama ukoliko su spremne da doniraju i pomognu na sličan način – istakla je ona.

Bolji uslovi

Snježana Hrvačević podsjeća da je HO „Karitas“ obezbijedila do sada brojne donacije medicinskih kreveta i opreme za gradišku bolnicu, te uniforme za zdravstvene ustanove u Prijedoru, Doboju i Kotor Varošu.

Saradnju sa UKC RS u Banjaluci počeli su, kaže, prošle godine, kada su im poklonili 2.600 uniformi.

(Srpskainfo)