NAJAVLJEN TREĆI „BL RISING“: Humanitarni događaj posvećen alternativnoj muzici

U organizaciji Udruženja građana „Kultura kulturi“ iz Banjaluke, u banjalučkom klubu „City pub“ 3. i 4. aprila sljedeće godine (petak i subota) po treći put biće održan „BL Rising“, smotra humanitarnog karaktera posvećena alternativnoj muzici i autorskim bendovima.

Nakon dva uspješna izdanja „BL Rising“ polako postaje jedan od značajnijih događaja posvećenih različitim muzičkim žanrovima i bendovima, a do sada je privukao brojne posjetioce iz cijele Bosne i Hercegovine, te iz Slovenije i Njemačke.

Prvo ime trećeg izdanja „BL Risinga“ je bend „Morost“ iz Slovenije, sastav koji je ove godine nastupao na slovenačkom festivalu „Metal Days“, održanom u Tolminu. „Metal Days“ je jedan od najznačajnijih evropskih festivala, a posvećen je alternativnoj, rok i metal muzici. Bend „Morost“ osnovan je 2010 godine, a trenutno ga čine: Jonas Savšek, Peter Frol, Blaž Zupan, Andrej Škof, Tamara Cerović Erjavec i Jan Martin Dobre.

Ukupno 20 bendova nastupilo je na prošla dva izdanja, a za treće izdanje do sada su se prijavili bendovi iz pet država. Svi bendovi, koji imaju želju da budu dio ove priče, imaju bar pola sata autorskog materijala, a još se nisu prijavili, mogu to da učine preko zvaničnog sajta. Prijave su otvorene do 16. decembra.

Ideja o „BL Risingu“ nastala je 2017 godine, s ciljem da se stvori događaj kojim bi bila pružena prilika autorskim bendovima, a u isto vrijeme i humanitarna pomoć onima kojima je potrebno.

Od prikupljenih sredstava do sada smo pomoć dali javnoj kuhinji „Obrok ljubavi“, te za liječenje Nine Bližnjaković iz Doboja i za liječenje Laforine bolesti. U okviru trećeg izdanja, donacije ćemo prikupljati za liječenje bolesnih Snježane Plavšić-Đurović i njenog sina Gregora iz Mahovljana.

Ukoliko želite da pratite novosti vezane za „BL Rising“, možete to da učinite preko zvanične web stranice, Facebook stranice i događaja, YouTube kanala, te Instagram naloga. Sve novosti vezane za Udruženje građana „Kultura kulturi“ možete da pratite na Facebook stranici udruženja.

(Foto: Vedran Ševčuk)

LUKA PETROVIĆ: Stimulativne otpremnine u Elektroprivredi RS od 22.000 KM do 50.800 KM

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović rekao je da će se Pravilnik o stimulativnim otpremninama i ekonomsko-socijalnom zbrinjavanju zaposlenih u elektrodistributivnim preduzećima primjenjivati jedinstveno za svih pet distributivnih preduzeća, a otpremnine će iznositi od 22.000 KM do 50.800 KM. Petrović je napomenuo da poziv za stimulativne otpremnine na snagu stupa 31. januara i da

PROVOKATIVAN IGROKAZ RAIFFEISEN BANKE: Zbog uloge naciste Dobnigg bi mogao imati problema sa zakonom u Austriji

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH Karlheinz Dobnigg mogao bi imati problema sa zakonom u Austriji jer se pojavio u seriji ”Konak kod Hilmije” kao nacistički oficir, rekli su za banjaluka.net i dunav.at pravni stručnjaci iz Beča sa kojim smo razgovarali. U Austriji postoji zakon koji izričito zabranjuje veličanje nacizma ili korištenje nacističkih simbola, takozvani

KVAR NA TOPLIFIKACIONOJ MREŽI: Bez grijanja dio ulica i ustanova u centru grada

Zbog kvara na toplifikacionoj mreži, tokom dana bez grijanja će biti korisnici u dijelovima ulica Gajeva i Jevrejska, Tehnička škola, Dom sindikata, Robna kuća Boska, zanatski centar u Jevrejskoj ulici i Ustavni sud. – Naša tehnička ekipa popravlja kvar kako bismo što prije uspostavili redovnu isporuku toplotne energije. Korisnike molimo za strpljenje i zahvaljujemo na

DRAŽEN VRHOVAC ZA BANJALUKA.NET: IRB je jedan od najznačajnijih pokretača privrednog rasta RS

“Fokus banke će i dalje biti na finansiranju socijalne i ekonomske obnove i razvoja RS”, poručuje novoimenovani v.d. direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Dražen Vrhovac. On je u razgovoru za portal banjaluka.net otkrio dalje planove IRB RS, kao i pravce reorganizacije ove ustanove. Početkom ove godine imenovani ste za v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.