Vijesti 09.06.2021.

Najavljena ulaganja Kine u zdravstveni sektor Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić danas je sa počasnim predsjednikom Agencije za tehničku i ekonomsku saradnju Kine i Evrope /CEATEC/ Guo Đin Pinom dogovorio saradnju Srpske i kompanija iz Kine koja će doprinijeti unapređenju zdravstvenog sektora.

Na sastanku u Banjaluci je istaknuto da će saradnja doprinijeti i razvoju privrednog sektora, te otvaranju novih radnih mjesta u ovom gradu, kao i širom Srpske.

Đajić je rekao da je dogovorena saradnja u oblasti zdravstva, jer su kompanije iz Kine zainteresovane za ulaganje i opremanje zdravstvenih objekata, a najbitnije za UKC Republike Srpske, jeste da se omogući edukacija ljekara u Kini, saopšteno je iz UKC-a.

Guo je istakao da želi pomoći razvoju Banjaluke i Srpske, posebno u zdravstvenom sektoru. Ovom saradnjom, u koju će biti uključeni mladi ljudi, doći će do razmjene kadrova između Kine i Republike Srpske.

On je rekao i da je vrlo srećan što može da dovede privrednike iz Kine u Srpsku, kako bi otvorili firme i omogućili dobro plaćene poslove, te da svi zajedno pomognu razvoju Srpske.

(Srna, E.M)