Politika 20.11.2017.

Najavljeno postavljanje oglasne table za “političare preletače”

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik u Skupštini Grada Banja Luka Draško Stanivuković postaviće narednih dana na Trgu Krajine u Banjoj Luci “oglasnu tablu” sa fotografijama onih političara koji su zbog ličnih interesa prelazili iz jedne u drugu političku partiju.

Takozvana tabla za preletače, kako se u narodu nazivaju oni koji su mijenjali stranke kojima pripadaju i po nekoliko puta, biće dimenzija šest puta četiri metra.

“Ovim želimo da na ‘stub srama’ stavimo sve one političare koji su pronevjerili povjerenje građana i njihovu podršku pretočili u ličnu korist”, ističe Stanivuković.

On je naglasio da su građani čitavu godinu svjedoci različitih političkih transfera iza kojih stoji trgovanje različitim pozicijama, radnim mjestima i drugim povlasticama koje negativno utiču na budžete kako lokalnih zajednica, tako i na budžet RS-a jer treba da zadovolje velike interese preletača.

“Posebno je važno naglasiti da će građani svoje poruke preletačima moći ostaviti na poleđini ove oglasne table koja je specifična zbog što su na njoj poznati subjekti (preletači) razmjene, ali ne i zvanične cijene”, istakao je Stanivuković.