Magazin 16.05.2016.

Najbolji tekstovi iz pera Milice i Vojislava

ČITANJE: 1 minuta
milica i vojislav
Učenici iz RS Vojislav Durmanović i Milica Radovanović osvojili su prva mjesta na literarnom konkursu “Svetosavlje i naše doba” u kojem su se nadmetali đaci iz Srbije i Srpske.

Oni su pokazali umijeće pišući o temi porodica, a u konkurenciji 691 literarnog rada iz 143 osnovne škole, prvu nagradu osvojio je Durmanović, koji je učenik sedmog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” iz Bijeljine.

Radovanovićeva, koja pohađa prvi razred Srednjoškolskog centra “Aleksa Šantić” iz Nevesinja, pobijedila je u konkurenciji 242 rada iz 57 srednjih škola. U istoj kategoriji treću nagradu osvojila je učenica četvrtog razreda Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” iz Broda Jovana Sremac.

Zapažene rezultate postigli su i učenici koji su učestvovali na konkursima za likovne i kaligrafske radove. Od 4.520 likovnih radova u kategoriji viših razreda osnovnih škola treću nagradu osvojila je učenica sedmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” iz Vlasenice Anđela Nikolić.

Konkurs je raspisalo Ministarstvo prosvjete i nauke u Srbiji u saradnji sa Eparhijom bačkom, Udruženjem vojvođanskih učitelja i Centrom za likovno vaspitanje djece i omladine Vojvodine.

(Glas)