Magazin 07.01.2016.

Najbolji vokal današnjice: Njene pjesme su odbile Rijana, Adel i Bijonse, ali ona će ih ipak objaviti

ČITANJE: 1 minuta
sia
Talentovana australijska pjevačica Sija poslije skoro deset godina solo karijere sa pretposljednjim albumom “1000 Forms of Fear“ dobila je svjetsku slavu.

Debitantski album Sija je predstavila svijetu još 1997. godine koji je izdala nezavisna izdavačka kuća “Flavoured“, a album je nosio naziv “OnlySee“.

Pjevačica je dostigla svjetsku slavu prošle godine kada je izašao njen singl “Chandelier“ koji je dospio na vrhove top lista širom planete.

Najnoviji album “This is Acting“ koji će se pojaviti 29. januara ove godine sastavljen je od pjesama koje su drugi pjevači odbili.

Sija je do sada predstavila pjesme “Alive“, “Birds set free“ (obe su pisane za Adel), “One Million Bullets“ i “Cheap Thrills“ koja je ponuđena Rijani.

Danas je izašao novi singl pod nazivom “Reaper“ koji je, kako prenosi američki “Bilbord“, bio predviđen za novi album Rijane “ANTi“, ali je pjevačica u poslednjem trenutku pjesmu skinula sa liste albuma.

-Pjesma mi ništa ne znači. Znam da ružno zvuči, ali nisam emotivno vezana za nju. Mislim da je zabavna pjesma. Meni se nije dopala, ali mom menadžeru se toliko sviđa da sam je stavila na album- izjavila je Sija.

Pjesme na albumu “This is Acting“, kako je objasnila Sija, nisu njene omiljene, već ih je spojila jer je drugi izvođači nisu htjeli, a njoj je bilo žao da se nikad ne objave.

(B92)