Vijesti 18.02.2019.

NAJBOLJIM STUDENTIMA OD 400 DO 10.000 KM Potpisani ugovori za stipendije fonda “Dr Milan Jelić”

ČITANJE: 1 minuta

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević potpisao je danas u Banjaluci ugovore sa nauspješnijim studentima o dobijanju stipendija Fonda “Dr Milan Jelić” za akademsku 2018/2019. godinu, i to na prvom ciklusu studija 121 ugovor, drugom 14 i trećem ciklusu studija osam. 

Rajčević je istakao da se od najboljih studenata očekuje da radom i zalaganjem budu korisni za Republiku Srpsku, njen ekonomski razvoj i očuvanje nacionalnog identiteta.

– Ugovori su potpisani sa najboljim studentima koji su stipendisti Fonda “Dr Milan Jelić”. Do sada je za stipendiste ovog fonda izdvojeno više od 10 miliona KM, što je od velikog značaja – rekao je novinarima Rajčević.

On je naveo da će studenti na univerzitetima u Srpskoj dobijati 400 KM, studenti koji studiraju na univerzitetima u regionu 500 KM, oni koji su na prestižnim međunarodnim univerzitetima 800 KM, 5.000 KM za drugi ciklus studija i 10.000 KM za treći ciklus studija.

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Sonja Trbojević izrazila je zadovoljstvo što je dobila stipendiju Fonda “Dr Milan Jelić”.

– Ovo je velika čast za mene i moje kolege koje su dobile stipendiju. Imamo veliku odgvornost da opravdamo očekivanja, ali sam sigurna da ćemo biti uspješni kao i do sada – rekla je Trbojevićeva.

Student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dušan Pejić kaže da je teško biti najbolji uz veliki broj studenata i kvalitetnu konkurenciju, te da želi da radi u skladu sa očuvanjem identiteta srpskog naroda.

Student drugog ciklusa studija na Univerziteu u Istočnom Sarajevu Sanja Miličević rekla je da, uprokos tome što je bila najbolji student, nije mogla da dobije posao i izrazila uvjerenje da će, nakon što okonča školovanje, to biti promijenjeno.

(Srna)