Vijesti 27.10.2017.

Najduža ulica u Vrbanji dobila javnu rasvjetu

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić ozvaničio je večeras završetak postavljanja javne rasvjete u Ulici Rade Radića u naselju Vrbanja.

Ova najduža ulica u Vrbanji dobila je oko kilometar i po potpuno nove rasvjete, za šta je izdvojeno 30.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Radojičić je najavio da se odmah nastavlja izgradnja rasvjete u dijelu ove ulice u kojoj nedostaje.

“Nećemo čekati iduću godinu, već nastavljamo radove. To je bio i jedan od prioriteta ove mjesne zajednice”, rekao je Radojičić.

U Mjesnoj zajednici Vrbanja, kako je naglasio, biće realizovan i jedan mali projekat vrijednosti do 2.500 KM, a što je, takođe, prijedlog savjeta te mjesne zajednice.

Kada je riječ o izgradnji trotoara u ovoj ulici, Radojičić je rekao da je u toku priprema komunalnih programa za narednu godinu, te da će to pitanje biti razmotreno ukoliko ga je Savjet te mjesne zajednice kandidovao.

“U toku su i ozbiljni razgovori sa jednom društveno odgovornom kompanijom u vezi sa izgradnjom dječijeg igrališta u Vrbanji”, rekao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Vrbanja Dušan Janjić zahvalio je gradonačelniku i Gradskoj upravi, te istakao da je izgradnjom rasvjete riješeno važno pitanje za mještane ovog naselja, od kojih je puno đaka koji putuju u školu.

“Mnogo toga je urađeno u našoj mjesnoj zajednici. Više od 4,5 miliona KM uloženo je u proteklih osam godina. Imamo 27 ulica od kojih su sve asfaltirane, uz izuzetak manjih ogranaka Ulice Rade Radića. Riješeno je i pitanje vodovoda, s tim da je za jednu neriješenu visinsku zonu pripremljen projekat. Skoro sve je osvijetljeno sa više od hiljadu svjetiljki”, rekao je Janjić.

(ATV)