Vijesti 29.05.2016.

Najezda zmija u banjalučkom naselju

ČITANJE: 1 minuta

“Možda prije nekih 15-tak dana zmija je došla do mojih vrata i ulaza. Onda sam se ja baš prepala šta će biti kada prigrije. I ja sam uzela mali ašpović i samo sam joj presjekla glavu”, rekla je Nevenka Radanović.

U istoj ulici malo dalje zmije su takođe strah i trepet. Tu je problem nepokošena livada idealna za zmijsko leglo. Nenad ima dvoje male djece i zato stvari kaže ne smije prepuštati slučaju. Uništavanje zmija i prskanje terena platio je iz svog džepa.

“Gospođa se javila , jeste kao njihova je nadležnost a navodno grad Banjaluka nema sredstava i nisu potpisali ugovor sa EkoBelom. Rekli su morate to sami riješiti i platiti. Nije problem dođite platiću. Došli ljudi poošpricali a 50 KM me izašao račun”, rekao je Nenad Šmitran.

Nenadu iz komunalne policije poručuju da je trebalo da sačeka da na njihov poziv izađe ekipa EkoBela. U suprotnom, stranka koja poziva dužna je i da plati.

“Grad ima ugovor sa EkoBelom ukoliko se izađe na teren. Ukoliko mi zovemo EkoBel oni izlaze na teren, hvataju zmije i neutrališu teren”, navodi Milenko Letić, načelnik Komunalne policije.

Letić uvjerava i da je komunalna policija naložila da se divlja deponija ukloni u roku od pet dana inače slijede oštre novčane sankcije. Rođaka bivšeg vlasnika sporne parcele kaže da je zemlja prodata, ali da će deponiju ukloniti. Istovremeno, u komunalnoj policiji mole Banjalučane da vode računa o svom zemljištu i ne odlažu otpad jer će zmija u protvnom biti još i više.

(ATV)