Magazin 08.01.2016.

Najljepši ljubavni citati iz legendarnih romantičnih filmova

ČITANJE: 4 minute
ljubav
Ljubav je moćan pokretač, ako ne i najveći koji je inspirisao mnoge književnike i filmske stvaraoce da naprave svoja najbolja djela. Velike ljubavne priče pamtimo upravo zbog emocije koju su nam prenijeli, i vjere da prave ljubavi postoje.

Pogledajte koje citate najviše pamtimo iz romantičnih filmova u koje smo se zaljubili na prvi pogled.

“Bilježnica”, po romanu Nikolasa Sparksa

– Ja sam kao i svaki drugi muškarac, čovjek sa jednostavnim željama i razmišljanjem koji živi sasvim običan život. Niko mi nije posvetio spomenik, pjesmu ili priču, i vjerujem da će moje ime biti zaboravljeno ubrzo nakon što napustim ovaj svijet. Ali u ovom običnom životu uspio sam da dobijem poštovanje i ljubav najljepše osobe koja je ikada živjela na Zemlji. Žene koju sam volio svim srcem, i to mi je bilo dovoljno za cijeli jedan život.

“Kada je Hari upoznao Sali”

– Volim kako ti je zima kada je napolju 25 stepeni. Volim što ti je potrebno sat i po da izabereš koji ćeš sendvič da napraviš. Volim te male bore koje su se pojavile na tvom licu. Volim što poslije tvog odlaska na svom duksu mogu da osjetim tvoj miris satima, danima. Volim što si posljednja osoba koju ću pozvati ako poželim da me neko uspava i umiri pred spavanje. I došao sam ne iz usamljenosti, niti zbog Nove godine. Došao sam jer kada shvatite da s nekim želite da proživite ostatak svog života, želite da to bude ovoga časa, odnosno da ne čekate ni tren.

“Pod tuđim uticajem”, po romanu Džejn Ostin

– Dala si ime mojoj duši. Na tren sam u agoniji, a na tren pun nade. Molim te reci mi da nisam zakasnio, i da su ova dragocjena osjećanja uzajamna. Nudim ti se opet, pružajući ti svoje srce sada još više nego prije kada si ga zamalo uništila, prije osam i po godina. I nemoj da mi kažeš da sam te zaboravio i da mi muškarci zaboravljamo lakše i prije od vas žena. Volim samo tebe. Tako je oduvijek bilo.

“Džeri Megvajer”

– Ti me ispunjavaš. Činiš da budem cio.

“Veliki Getsbi” po romanu Scota Ficdžeralda

– Znao je da će nakon poljupca te djevojke, odbiti da poljubi bilo koju drugu i da će se taj poljubac urezati vječno u njegovu svijest. Zato je zastao, samo na trenutak je udahnuo malo duže prije nego je spojio usne sa njenim. A onda ju je poljubio. Kada su njegove usne dotakle njene nalik latici nježne usne, spoj je bio veličanstven, i on joj se predao.

“Džejn Ejr”, po romanu Šarlot Bronte

– Svaki dio tvog tijela, tebe, volim, kao da je oduvijek pripadao meni. Kao da je dio mene. I u bolu i patnji, voljeću ga jednako.

“Prohujalo sa vihorom”, po romanu Margaret Mičel

– Tebe treba ljubiti i to često. I to treba da radi neko ko zna šta radi.

“Mandolina kapetana Korelija” po romanu Luis de Bernieresa

– Kada se zaljubiš, to je kao da te je obuzelo neko privremeno ludilo. Poremeti te kao zemljotres, a onda se tlo umiri. A kada se to desi, moraš da doneseš odluku. Moraš da prelomiš da li hoćeš da svoje puteve ukrstiš sa njegovim i ubijediš sebe da više nikada ne smijete da se rastanete. Jer ljubav je upravo to. Ona nije eksperiment, niti želja da se družite svake sekunde, niti vaša nesanica jer ležite u krevetu zamišljajući kako vam on ljubi svaki dio tijela. Ne, nemojte da crvenite. Ovo što vam govorim je istina. Ljubav je ono što ostane kada izgorite jedno za drugim. Znam da ne zvuči pretjerano uzbudljivo, ali jeste!

“Gospodar Prstenova: Prstenova družina”

– Prije bih sa tobom proveo jedan život, nego da provedem nekoliko vijekova sam.

“Orkanski visovi”, po romanu Emili Bronte

– Kada bi sve nestalo sa zemlje, a on jedini ostao na njoj, opet bi imala želju da postojim. Ali kada bi on nestao, ili kada nas dvoje više ne bi bilo… svijet bi postao za mene stranac i to moćan, razoran od kog bih željela da pobjegnem.

(Dnevno.rs)