Vijesti 15.09.2015.

Najmlađi Banjalučani danas kreću u prvi turistički obilazak grada

ČITANJE: 2 minute

 

vrtic

U okviru projekta Turističke organizacije Republike Srpske i Turističke organizacije Banjaluke pod nazivom “Mala Banjaluka” danas će 20 djece iz banjalučkog vrtića “Maslačak” krenuti u prvi turistički pohod najmlađih.

Projekat je namijenjen najmlađima i njihovom upoznavanju sa sredinom u kojoj žive iz perspektive turiste i sa osnovnim turističkim lokacijama u gradu.

Djeca, mali turisti, imaće priliku da prošetaju na nekoliko turističkih lokacija Banjaluke, i da se na zanimljiv i interaktivan način upoznaju i nauče nešto više o materijalnom i nematerijalnom nasljeđu i sredini u kojoj žive, saopšteno je iz banjalučke Turističke organizacije.

Mali turisti imaće priliku da obiđu centar grada, da vide kako nastaje zmijanjski vez i šta znači tkanje, da nauče šta je banjalučki ćevap, kako je nastao dajak, gdje je nastala Banjaluka.

Djeca će moći da pogledaju kako se čuvaju knjige u Narodnoj univerzitetskoj biblioteci, da se upoznaju o tome kako nastaju predstava i lutke u Dječijem pozorištu Republike Srpske, da nauče kako se treba ponašati u muzeju i šta mogu da vide, u saradnji sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske i Muzejom Republike Srpske, te da na Prirodno-matematičkom fakultetu nauče šta je akvarijum i terarijum.

– Projekat “Mala Banjaluka” ima za cilj da kroz zanimljivu turističku turu koju će voditi Zoran Sanković iz Turističke organizacije Banjaluka postavi temelj za buduće turističke ture namijenjene promociji naših destinacija na domaćem tržištu i da na taj način povećamo zainteresovanost za turističko bogatstvo koje imamo da ponudimo. Želja nam je da upoznamo najmlađe sa čudesnim svijetom oko njih- navodi se u saopštenju.

Ovakve ture za najmlađe trajaće cijelu sedmicu u terminu od 9 do 12 časova. Polazak je ispred roštiljnice Banjalučanka, preko puta parka “Mladen Stojanović”, do centra grada.

(Agencije)