Vijesti 20.04.2016.

Najmlađi pjevali i igrali voljenoj Banjaluci

ČITANJE: 2 minute
djeca
Mališani iz banjalučkog vrtića “Radost” povodom Dana grada održali su danas prigodnu svečanost u okviru tradicionalne manifestacije “Najmlađi voljenom gradu”.

U Muzičkom paviljonu parka “Petar Kočić” oni su igrali i pjevali, a odrasli uživali u programu koji su mališani pripremili s vaspitačima. Jasna Brkić, zamjenik gradonačelnika, rekla je da je u bogatom programu obilježavanja Dana grada ova manifestacija sigurno jedna od ljepših, u kojoj najmlađi voljenom gradu pjevaju i raduju se njegovom danu.

“Naš Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i vrijedne tete u vrtićima i naši najmlađi sugrađani uvijek pripreme lijep program i to je najljepši način da zajedno slavimo Dan grada”, istakla je Brkićeva.

Petogodišnja Jelena, koja je učestvovala u priredbi, kaže da je s tetama iz vrtića radila svakodnevno na koreografijama kojima su se predstavili, te da su se mnogo radovali ovom danu.

Jelena Kurtinović, v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kaže da je na manifestaciji učestvovalo 50 mališana.

“Naša ljepotica Banjaluka je zaslužila ovakav poklon od svojih najljepših predstavnika, a to su djeca, koja će svojom neposrednošću i radošću pokazati šta su pripremila i kakav je to poklon koji daruju svom gradu za lijepi dan”, navela je Kurtinovićeva.

Roditelji su jedinstvenog mišljenja da je ovo jedan od lijepih događaja, te da je veoma važno što se djeca uče da vole grad i da ga odražavaju čistim, odnosno ne bacaju smeće.

Predškolske igre u četvrtak na stadionu

Prve predškolske igre, u kojima će učestvovati oko 420 mališana iz 9 vrtića, biće održane u četvrtak od 9.30 na Gradskom stadionu. Takmičenje će biti održano u četiri discipline: trčanje na 60 metara, skok udalj, poligon svestranosti, te štafetno trčanje.

Organizatori su grad, Centar za sport, kulturu, obrazovanje i informisanje i Atletski klub Banjaluka.

(Nezavisne)