Vijesti 20.04.2021.

NAJMLAĐI BANJALUČANI PRIREDILI SVEČANOST: Mališani pjevali i igrali voljenom gradu za rođendan

ČITANJE: 1 minuta

Povodom Dana grada, mališani iz banjalučkih vrtića održali su danas prigodnu svečanost u okviru tradicionalne manifestacije „Najmlađi voljenom gradu“.

U Muzičkom paviljonu u Parku „Petar Kočić“, poštujući epidemiološke mjere, djeca iz vrtića „Pinokio“, „Luna“, „Anđelak“ i „Nataša“ pjevala su i plesala svom gradu za rođendan.

U programu obilježavanja Dana grada, kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, ova manifestacija je sigurno jedna od najljepših, u kojoj najmlađi voljenom gradu pjevaju i raduju se njegovom danu.

Kako je naveo, svaki Dan grada iskreno ima smisla ako postoje najmlađi, ako Grad vodi računa o njima i ako kroz ovakve manifestacije mališanima utkamo ljubav prema gradu, da vole svoju Banju Luku, da shvate da je naše da ovdje živimo, ostanemo i gradimo naš grad.

-A s druge strane, da mi kao rukovodioci Grada učinimo sve da djeca imaju svoje mjesto u vrtićima i da imaju najbolje uslove boravka u njima –  kazao je Stanivuković.

Naglasio je da je juče imao susret sa predstavnicima SUBNOR-a, onim koji su oslobodili naš grad u Drugom svjetskom ratu, a da danas ima susret sa najmlađim stanovnicma našeg grada, što, kako je kazao – čini jednu ljepotu i raznolikost Banje Luke.

Vrijedni vaspitači i mališani, po prvi put, dobili su i simbolične zahvalnice za učešće u obilježavanju Dana grada.

Naime, sa preko 30 manifestacija i važnih projekata biće obilježen ovogodišnji Dan grada, 22. april.