Vijesti 04.02.2018.

Najmlađi stanovnici naselja Lazarevo dobili igralište

ČITANJE: 2 minute

Mališani u Ulici Branka Popovića u naselju Lazarevo danas su se obradovali jer je otvoreno dječje igralište pa će imati svoj lijepo uređeni prostor za igru.

Puštanjem tri bijela goluba zvanično je otvoren ovaj kutak za djecu, a dječje pjesme i osmijesi krasili su igralište, čijim otvaranjem se završava prva faza projekta “Obojimo sivo”.

Sofija Tešanović (9) kazala je da joj je veoma drago što su dobili igralište, gdje će se igrati s drugarima, a najviše joj se dopadaju ljuljaške.

Aleksandar Živanović, mještanin ovog naselja i predsjednik Zajednice etažnih vlasnika, istakao je kako je projekat osmislila grupa stanara kako bi uredili zelene površine i prostor za igranje djece.

“Stanari su prikupili dio sredstava za izradu projekta, a poslije su sproveli kampanju. Javio nam se veliki broj društveno odgovornih kompanija i udruženja građana koji su nam pritekli u pomoć da se ovo uradi”, objasnio je Živanović.

Dodao je da je otvaranje igrališta samo jedan korak u cijelom procesu uređenja.

“Planiramo posaditi i drveće u ovoj ulici, uraditi teretanu na otvorenom i prostor za druženje na zelenoj površini iza zgrade. Ono što je najvažnije je taj komšijski duh i da su svi uključeni. Ova ulica može pokazati da postoji dobar društveni duh i da ljudi ako žele mogu nešto sami uraditi za svoje dobro”, istakao je Živanović.

Aleksandra Marković, portparol domaćeg trgovačkog lanca “Tropik”, rekla je kako je “Tropik” u okviru svog društveno odgovornog poslovanja pružio podršku u realizaciji projekta “Obojimo sivo”.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo dio ovog projekta i ovo je samo jedan od načina na koji nastojimo da se odužimo lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo, a osmijesi ovih mališana su nam dovoljan dokaz da smo uradili pravu stvar”, istakla je Markovićeva.

Izgradnju igališta su podržali i “DM – Drogeriemarkt” Sarajevo, Ziraat banka BiH, Centar za životnu sredinu, “MB Impeks”, “Centrum”, “Mavas” iz Mrkonjić Grada i Helsinški parlament građana Banjaluka.

(Nezavisne)