Magazin 20.04.2016.

Najmoćnije prirodno sredstvo protiv oticanja nogu

ČITANJE: 1 minuta
oticanje nogu
Otokom nazivaju povećanje obima tečnosti u međućelijskom prostoru.

Oticanje nogu može nastati iz različitih razloga: vrućina, problemi sa krvnim sudovima, poremećaj rada bubrega, trudnoća, srčana insufijencija, hormonski poremećaji…

Ovaj problem ne treba uzimati olako, a najbolje je odmah se konsultovati sa ljekarom da se utvrdi šta je konkretno dovelo do oticanja donjih ekstremiteta.

Narodna medicina raspolaže širokim arsenalom različitih sredstava protiv otoka, ali, najvjerovatnije, najefikasnije od njih je – odvar peršuna koji efikasno izbacuje suvišnu tečnost iz organizma.

Prirodni diuretik kod otoka nogu:

Da biste pripremili odvar od peršuna za uklanjanje otoka, biće potrebna i svježa zelen i sam korjen, odnosno cijela biljka.

Dobro operite i sameljite cijeli peršun na mašini za mljevenje mesa, ili isitnite na drugi, za vas pogodan način. Stavite smjesu u termos, prelijte sa 500 ml ključale vode. Ostavite da odstoji preko noći. Ujutro procijedite. To je količina odvara koju ćete, pijući po trećinu,  popiti u toku dana.

Odvar se pije 2 dana uzastopno (za sutra pripremite novi odvar). Nakon toga napravite pauzu 3 dana i ponovo pripremajte i pijte odvar 2 dana.

Već nakon prva 2 dana, primjetićete značajno smanjenje otoka u nogama i moći ćete, sa lakoćom, obuti svoje omiljene cipele!

 

(Uspesnazena.com)