Magazin 24.10.2015.

Najnoviji trend: Tetovaže za kosu!

ČITANJE: 1 minuta
Tetovaza za kosu

Za one koji imaju djecu ili nisu sasvim zaboravili na djetinjstvo, pojam „tetovaža za kosu“ obično im je asocijacija na lutke Barbie i druge, koje su u kompletima različitih ukrasa i opreme imale i ovu sitnicu.

Kako vrijeme prolazi, možda se od žena više ne očekuje da budu građene kao lutke, ali da u svojoj ladici sa ukrasima za kosu imaju i specijalne tetovaže, e, to je izgleda, nova modna zapovijest.

Ove godine su ukrasi za kosu imali svoj veliki povratničko-prevratnički modni trenutak. Od vjenčića cvijeća (pravog ili vještačkog) po uzoru na hipi generaciju, preko uplitanja vunice i drugih ukrasa u pramen kose, do ove nove i trendi pojave.

Kao što se i dalo očekivati, sve je to poteklo iz familije Kardashian, tačnije sve popularnije Kylie Jenner, koja se na fotografiji, nedavno objavljenoj na internetu, pojavila sa neobičnim ukrasom u kosi. Većina je pomislila da se radi o neobičnoj ukrasnoj šnalici, ali onda su se javili stilisti i drugi modni eksperti i objasnili da je u pitanju tetovaža za kosu.

(citymagazine.rs)