Magazin 29.06.2022.

Najpoznatija imena regionalne muzičke scene na festivalu “Banjalučki dani muzike”

ČITANJE: 2 minute

Festival “Banjalučki dani muzike”, mjesto susreta i druženja dobrih ljudi, vrhunske zabave i kvalitetne muzike, počinje u četvrtak, 30. juna i trajaće do subote, 2. jula.

Deveti po redu “Banjalučki dani muzike” održaće se na koncertnom prostoru vodenog parka “Aquana” u Banjoj Luci, u organizaciji Queen Estrade, a kao i prethodnih godina, publika će imati priliku da uživa u izuzetnim nastupima najpoznatijih imena regionalne muzičke scene.

Sve posjetioce očekuju tri festivalska dana ispunjena dobrom muzikom, plesom, druženjem i radošću.

Prvog dana festivala, publiku će rasplesati grupa Galija, Mile Kekin & Band, grupa Srčani udar, koja na festival dolazi čak iz daleke Kanade, te Stringsi Acoustic Orchestra i Lorien.

Drugi dan festivala rezervisan je za nastupe legendarne YU Grupe, benda Rock Ko Fol iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i nastupe dinamičnog sastava Sevdah Baby i bendova Charna i Logic System Disorder, pobjednika takmičenja “Banjalučka gitarijada”.

Trećeg dana, publika festivala “Banjalučki dani muzike” imaće priliku da među prvima u regionu čuje pjesme sa novog albuma benda Riblja Čorba, čiji su nastupi postali zaštitni znak ovog festivala. Pored toga, na sceni “Banjalučkih dana muzike” nastupiće i fantastični Marčelo, Nensi, Raid i Napeti quintet, Atomsko sklonište, te banjalučki bendovi Racija i Respirator.

Nakon što su mediji prethodnih dana objavili vijest da Bora Đorđević, glavni vokal grupe Riblja Čorba ima određene zdravstvene probleme on se banjalučkoj publici obratio sa, kako kaže, visinskih priprema iz Slovenije.

“Vidimo se sutra u Banjaluci”, rekao je Đorđević.

Ulaznice po cijeni od 10 KM po festivalskoj večeri su u prodaji putem onlajn servisa kupikartu.ba, te na blagajni VP “Aquana” i ispred RK “Boska”.

Program sve tri festivalske večeri počinje u 20 časova. Sve informacije koje se tiču festivala i rezervacija VIP ulaznica mogu se dobiti pozivom na broj 066 905 399.

Portal Banjaluka.net i Queen Estrada vam poklanjaju ulaznice za sve tri večeri festivala, a trenutno je u toku nagradnja igra na Facebook stranici portala za prvo veče kada će nastupiti Galija, Mile Kekin & Band, grupa Srčani udar, Stringsi Acoustic Orchestra i Lorien.

Više informacija o nagradnoj igri dostupno je na Facebook stranici portala Banjaluka.net. 

(A.M.)