Magazin 04.01.2016.

Najskuplji automobilski dodaci

ČITANJE: 3 minute
auto dodaci
Ovi dodaci su toliko skupi, da umjesto njih možete kupiti nov automobil…

Pošto je riječ o najskupljim automobilskim dodacima, logično je da će se na ovoj listi naći neki od najluksuznijih i najekskluzivnijih automobila.

Ako ste mislili da je nekima dovoljno to što imaju automobil od 200 ili 300 hiljada dolara, prevarili ste se.

Strastveni ljubitelji automobila koji imaju deblje novčanike, vole da svoje automobile „opreme“ unikatnim stvarima koje će ih još više izdvajati iz gomile.

Ovi automobilski dodaci su vrlo rijetki i nevjerovatno skupi, pa smo se zbog toga odlučili da vam predstavimo one najskuplje.

9. Koža u Poršeu: Svima je poznato da je automobil sa kožom poseban model. Slična stvar je i sa Poršeom, samo što ovjde dodatna koža može da košta prilično mnogo. Ako u Poršeovom modelu želite kožne „suncobrane“ to će vas koštati 740 dolara. Ako kojim slučajem želite da imate i kožne ventilacione otvore, računajte na to da će vaš račun biti za 2920 dolara skuplji.

8. Dodatna sedišta u Tesli: Tesla je definitivno automobil budućnosti koji vam može ponuditi mnogo toga. Ipak, ako mislite da vam u ovom automobilu treba još neko sjedište, ne brinite se, jer i za to postoji rješenje koje naravno ima svoju „paprenu“ cijenu. Dodatna sjedišta koja su specijalno napravljena za Tesla model S koštaju 3000 dolara.

7. Klizni prtljažnik za Range Rover SV Autobiography : Prosto je teško pomisliti da nego želi da koristi Range Rover kao dostavno vozilo. Ipak, mogućnost ugradnje kliznog prtljažnika je dostupna za ovaj model, a koštaće vas $5.100. Klizni elementi mogu biti napravljeni od Makkasser abonosa ili drveta ležnika, što savršeno spaja praktičnost sa neprikosnovenim sitlom. Za te pare možete kupiti polovnog kedija koji će vam završiti posao transporta.

6. Boja za Range Rover: Još jedan dodatak na ovom automobilu vas može ozbiljno udariti po novčaniku. Range Rover proizvođači nude posebnu premium boju koja košta 1800 dolara, ali ako vam to nije zadovoljavajuće, onda se možete odlučiti na dvobojnu „DualTone“ varijantu koja će vas koštati 14.500 dolara!

5. Zvjezdano nebo u Rolls Royce-u: Rolls Royce Wraith dolazi sa specijalnom ponudom. U njega možete ugraditi posebno zvjezdano nebo koje ima hiljadu mikrooptičkih svijetlećih vlakana, koja simuliraju noćno nebo prekriveno zvjezdama. Ako želite ovaj ambijentalni užitak, moraćete da izdvojite 14.700 dolara.

4. Louis Vuitton torbe za BMW: Ako kojim slučajem imate nevjerovatno luksuzni BMW i8, onda je dobro da znate da za njega možete poručiti specijalne Louis Vuitton torbe koje su ručno napravljene. Ovako će vaš prtljag zaista putovati sa stilom i to po cijeni od 20.000 dolara.

3. Sat koji otključava Aston Martin: Šta će vam ključ kad možete imati The Jaeger-LeCoultre Amvox2 časovnik koji otključava vašeg Astona? Ovo je zaista opcija na kojoj bi i Džejms Bond pozavidio, a ovo možete imati po cijeni od 24.000 dolara.

2. Karbonska vlakna na Pagani-ju: Superautomobil kao što je Pagani Huayra zaslužuje poseban tretman i boju. Zbog toga pri poručivanju ovog modela možete tražiti specijalnu ponudu koja će vam omogućiti da imate automobil sa karbonskom školjkom. Ovako ćete zaista biti unikatni, ali za to će vam trebati 152.000 dolara. Možda je bolje da za te pare napravite VILU.

1. Enterijerni sat za Bentley: Ovaj sat je zapravo samonavijajući turbijon i pravo horološko remek djelo. Dolazi sa kućištem od 18-karatnog bijelog ili žutog zlata. Brojčanik može biti kreiran u dvije verzije – bijeli ili abonos-crni mother-of-pearl. Indeksi ovog sata su dijamanti, dok je turbijon smješten u titanijumski kavez. Sam sat je smješten u posebnu jedinicu, tako da se rotira električno. Njegovi mehanizmi imaju tri načina navijanja, pored standardnog. Svjetlo koje osvjetljava komandnu tablu automobila osvjetljava i ovaj sat, tako da u svakom momentu možete vidjeti koliko je sati.

Ovo je ujedno i najskuplji dodatak za automobil i košta nevjerovatnih 200.000 dolara.

(NN)