Biznis 07.04.2016.

Najtanji laptop na svijetu: HP Spectre

ČITANJE: 1 minuta
hp spectre
Kompjuteri su u posljednjih nekoliko godina nevjerovatno napredovali i prosto je nevjerovatno kada pogledamo koliko mogućnosti lični računari sada nude.

Laptopovi su naravno, ultimativni vid personalizovanog, transportnog računara koji može biti vaš omiljeni saputnik. HP je kompanija koja je od samog nastanka laptopova postigla veliku popularnost i pokazala svoj kvalitet.

Ovoga puta, HP nam nudi Spectre, laptop sjajnih performansi koji trenutno nosi titulu najtanjeg laptopa na svijetu. Ovaj komad tehnike debeo je samo 10.4 mm što ga čini tanjim od većine tableta. Spektar je napravljen od karbonskih vlakana, što ga čini izuzetno laganim i otpornim na jake udarce.

Srebrna, aluminijumska i bakarna boja sjajno su ukombinovane kako bi korisnicima pored sjajnih performansi pružile i očaravajući vizuelni efekat. HD IPS monitor je poptuno obložen Gorilla Glass zaštitnim staklom koje će vam omogućiti da ovaj laptop ostane u netaknutom stanju. Tastatura je nevjerovatno tiha i posjeduje pozadinsko osvjetljenje dok su zvučnici veoma glasni, a za to je zaslužna kompanija Bang and Olufsen.

HP je uspio da u ovaj laptop uvuče Intel Core i5 i i7 procesor, što znači da ovaj tanki laptop posjeduje ozbiljnu snagu kao i odatak od 8 GB RAM meorije i 512 GB interne memorije. Spectre nudi zadovoljavajuće performanse svim ljubiteljima laptopova. HP Spectre će se naći u prodaji 25. aprila 2016. godine, a njegova cijena će biti 1. 170 dolara.

https://youtu.be/tXV7k7Bt9ow

(Dnevnik.hr)