Sport 03.06.2019.

NAJUSPJEŠNIJI KLUB IZ BIH U BORBAMA: Pet medalja za “Energiju” na Balkanskom prvenstvu za djecu

ČITANJE: 1 minuta

Karate klub “Energija” sa osvojenih pet medalja na Balkanskom prvenstvu za djecu do 13 godina, koje je završeno juče izdvojio se kao najuspješniji klub iz RS i BiH.

Osvojene medalje su pomogle da se BiH izdvoji na prvom mjestu, što se tiče osvojenih medalja, a na drugom u generalnom plasmanu po broju zlatnih medalja, odmah iza neprikosnovene Turske.

Na takmičenju nastupilo je 1039 takmičara iz 10 zemalja, a karatisti “Energije” nastupili su u sastavu reprezentacije BiH sa svojih 11 takmičara, koji su opet dokazali da su neprikosnoveni na ovim prostorima kada je u pitanju ovaj uzrast, u sportskim borbama.

Medalje na ovom takmičenju osvojili su: Lana Đogatović, Anđela Stojić, Lukas Kandić, Ena Maričić i Jovana Derajić.

Ono što karate klub “Energija” sa ponosom ističe jeste i to da  pored provjerenih takmičara koji su već osvajali balkanske medalje, uvijek imaju i nove osvajače, a ovoga puta su to bile Lana i Jovana. Iz kluba naglašavaju i to da su Aleksa Kandić i Ivana Prosen zauzeli peto mjesto.

Posebnu zahvalnost karate klub “Energija” uputio je organizatoru takmičenja Karate Savezu RS i BiH koji su omogućili da iz grada pošalju najljepšu moguću sliku.

Takođe, zahvalnost iskazuju roditeljima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, kao i Ministarstvu porodice, omladine i sporta, gradu Banja Luka, prijateljima kluba Grawe osiguranju, Tropik-Moj market i svim medijima koji ih podržavaju.