Najveća pljačka u istoriji: Hakeri ukrali 81 milion dolara iz banke u Bangladešu

hakeri
Ponekad je najbolji način da naučite iz vlastitih grešaka. Upravo to se desilo grupi hakera koji su iz banke u Bangladešu ukrali 81 milion dolara.

Hakeri su uspjeli ukrasti oko 81 milion dolara iz banke u Bangladešu, a to je bio jedan od najvećih ukradenih iznosa iz banke u istoriji, prenosi Reuters. Krađa se dogodila u februaru, kada su hakeri upali u sistem banke i preko federalnih rezervi u New Yorku skretali novac s računa u Bangladešu na Filipinima i Šri Lanku.

Transakcije su zaustavljene, jer su hakeri napravili grešku u pravopisu. Umjesto riječi “fondacija”, napisali su fandacija, što je izazvalo sumnju kod banke.

Da hakeri nisu napravili pravopisnu grešku, mogli su ukrasti gotovo milijardu dolara iz centralne banke u Bangladešu. Istraga je dovela do zaključaka da je banka koristila vrlo jeftine mrežne prekidače i nije imala adekvatnu zaštitu na zidu, što je učinilo put prohodnim za hakere.

Prema pisanjima Reutersa, policija ima saznanja o ljudima koji su dobili novac od centralne banke Bangladeša, ali ne znaju identitet hakera. To je djelomično zbog jeftinog hardvera banke.

(Klix)

Besplatne sekcije pomažu u pravilnom razvoju đaka

Izabrani su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji će voditi besplatne sportske sekcije u svim osnovnim školama na području grada, a sa njima će naredne sedmice biti potpisani ugovori, te organizovano uvodno predavanje 26. septembra u amfiteatru Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Kako navode iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, u odnosu na

POMAMA U BANJALUCI Koverte za nagradnu igru prodavali čak i bez fiskalnih računa!

Mada je za najpopularniju nagradnu igru u istoriji Republike Srpske, do sada siglo skoro 1,2 miliona koverata, građani još ne odustaju od namjere da, šaljući koverte sa 10 fiskalnih računa, oprobaju sreću i pokušaju se domoći primamljive nagrade – stana u Banjaluci. Koverte su, kao i prethodnih dana, i danas bile najtraženija roba u banjalučkim

U humanoj misiji više od 100 radnika Elektrokrajine

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” organizovao je u petak akciju darivanja ove dragocjene tečnosti u kojoj je učestvovalo više od 100 radnika. Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov rekao je da su radnici ovim poduhvatom iskazali plemenitost i humanost, jer su krv dali kako bi spasili nečije živote. – Poznato je da Zavod za transfuziju kuburi sa

PORODIČNA AVANTURA Naučite kako da se snalazite u prirodi, da palite vatru, i pravite skloništa

Udruženje “Centar za aktivnosti na otvorenom” realizuje program porodične avanture pod nazivom “Snalaženje i preživljavanje u prirodi”, u nedjelju, od 11 do 17 časova na Poniru. -Posebno osmišljen program sa ciljem učvršćivanja odnosa između roditelja i djece koji neće samo biti uzbudljiva avantura, nego ćete naučiti i mnogo korisnih vještina koje možete koristiti kroz život.

DODIK: Odbacujemo deklaraciju, Srpska je prioritet

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Republike  Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, kao i premijer Srbija Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i Nikola Selaković,

HEMATOLOŠKI VIKEND U BANJALUCI O novim metodama liječenja oboljelih od hemofilije

Deveti hematološki vikend održan je danas u prostorijama “Lanaco” tehnološkog centra, gdje su se okupili kako domaći tako i strani eksperti sa polja hematologije. Na skupu je bilo riječi hematološkim oboljenjima kao što je hemofilija, krvno oboljenje od kojeg u BiH boluje oko 200 ljudi, te o novim metodama i tretmanima za liječenje ovog oboljenja.