Vijesti 29.04.2016.

Najveće hapšenje u istoriji Njujorka: 700 policajaca uhapsilo 120 bandita

ČITANJE: 1 minuta
policija
Policija i tužilaštvo Njujorka u proteklih nekoliko dana obavili su najveće hapšenje bandi u istoriji tog grada.

Nakon serije racija u Bronksu, 700 policajaca pretražilo je desetine kuća i uhapsio ozloglašene vođe i članove bandi poznate pod nadimcima kao što su Bjesni Pas, Ubistvo, Keni Spravljač Novca … Ukupno 120 osumnjičenih je optuženo za ubistva, dilovanje droge, reketiranje, pucnjave, držanje i prodaju oružja. Za preprodaju krek kokaina i skrivanje oružja koristili su lokalno igralište u kompleksu zgrada Istčester Gardens.

Muškarci starosti od 18 do 55 godina, članovi dve rivalske bande optuženi su za najmanje osam ubistva.

Među njihovim žrtvama su i 15-godišnji dečak i 92-godišnja žena koje su pogodili zalutali meci.

Prit Bharara, tužilac, rekao je da su ove bande duže od decenije terorisale lokalno stanovništvo i da nisu birali koga će ubiti.

“Ako ste bili na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, mogli ste biti pogođeni, ranjeni ili ubijeni. Ukoliko ne suzbijete bande koje se množe nevini stradaju”, rekao je Bharara.

Dvije rivalske grupe, “2Fly”i “Big Money Bosses”, preprodavale su marihuanu i krek kokain a njihove svađe i borba za teritorije su vodile su rat.

Na čelu bande “2Fly” bio je Lakuan Periš (24) poznat i kao Bjesni Pas, a na čelu rivala je bio Niko Barel (23).

lakuan

Lakuan Periš (24) U oblasti u kojoj su djelovale ove bande, skoro svakog dana u posljednjih pet godina dolazilo je do pucnjave, a prošle godine je u ovoj oblasti bilo 11 ubistava.

(telegraph.co.yu)