Magazin 31.12.2015.

Najveće modne greške: Ne bi trebalo, ali žene ih tako često prave!

ČITANJE: 1 minuta
pogresno oblacenje
Popularna stranica za onlajn kupovinu napravila je veliku modnu anketu gdje su korisnici odgovarali na pitanje koje su, po njihovom mišljenju, najveće greške u oblačenju koje prave žene. Da li vas rezultati iznenađuju?

1. PREVIŠE ANIMAL PRINTA

Pogrešno kombinovanje ili previše odjevnih komada sa različitim životinjskim printom za ispitanike ove ankete je neoprostiva greška. Animal print je jako popularan već godinama unazad, a za to vrijeme mnoge poznate dame ponekad su malo pretjerale u želji da probude svoju unutrašnju “životinju”.

2. PREUSKA ODJEĆA

Od pantalona i suknji, preko majica i haljina – krojevi koji ne laskaju tijelu nego ga neprimjereno stisnu nikako nisu popularni. Ispitanici smatraju da se obline i figura uvijek mogu naglasiti i u udobnijim krojevima.

 

3. TEKSAS NA TEKSAS

Ovaj trend posljednjih sezona uživa veliku popularnost. Uz farmerke se nose košulje od teksasa,  a takođe se ovaj materijal pojavljuje kao dodatak na odjevnim predmetima. Baš kao i u slučaju animal printa, pretjerivanje sa teksasom anketirane osobe doživljavaju kao modni zločin.

 

4. VEČERNJA ODJEĆA TOKOM DANA

Ispitanici nisu pobornici glamuroznih dnevnih kombinacija i smatraju da večernja odjeća treba da pripada svom dobu dana.

(Blic)