Biznis 16.04.2016.

Najveći pametni telefon dobio ime

ČITANJE: 1 minuta
telefoni
Prošle nedjelje kompanija Xiaomi je objavila četiri imena za svoj novi pametni telefon za koja su korisnici mogli da glasaju – Xiaomi Pro, Xiaomi Plus, Xiaomi Big i Xiaomi Max.

Posljednje ime je dobilo najviše glasova, dok je Xiaomi Big na drugom mjestu. Sudeći po imenu, logično je pretpostaviti da je u pitanju veliki telefon, tj. fablet.

Vjerovatno je riječ o najvećem pametnom telefonu koji je ova kompanija ikada predstavila. Ali, ništa još uvijek zvanično nije objavljeno.

Ako je vjerovati glasinama koje su se do sada pojavljivale, tablet će imati ekran veći od 5.7 inča koji ima Xioami Mi Note.

Neki čak pretpostavljaju da će dijagonala ekrana biti 6.4 inča. Što se ostalih specifikacija tiče, govori se da će rezolucija ekrana biti QHD, odnosno 2.560 x 1.440 piksela, i da će imati Snapdragon 820 čipset poslenje generacije, prenosi GSM Arena.

Podsjetimo se, Sony je pre skoro tri godine predstavio telefon koji je imao ekran veličine 6.4 inča. Bio je to Xperia Z Ultra model koji su mnogi smatrali manjim tabletom. Nadamo se da ćemo uskoro saznati više detalja.

(Agencije)