Vijesti 23.02.2017.

Najviše prekršaja na Banjalučkom polju

ČITANJE: 1 minuta

Stacionirani radari u januaru su zabilježili 1.597 saobraćajnih prekršaja, koji se najčešće odnose na prekoračenje dozvoljene brzine za 10 do 20 kilometar na čas.

Ovo su potvrdili u Ministarstvu unutrašnjih poslova i dodali da sistem stacioniranih radara prekoračenje brzine mjeri na tri lokacije.

– Najviše prekršaja, njih 639, zabilježio je radar na raskrsnici Bulevara srpske vojske i ulice Olimpijskih pobjednika na Banjalučkom polju. Onaj u Zelenom viru evidentirao je 485, a u ulici Krajiških brigada 473 saobraćajna prekršaja – rekla je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću u MUP-u RS Mirna Miljanović.

U 2016. ovaj sistem za kontrolu saobraćaja zabilježio je ukupno 40.042 prekršaja.

– Najviše ih je bilo u Zelenom viru, čak 19.749 – navela je Miljanovićeva.

Kazna za prekoračenje dozvoljene brzine od 10 do 20 kilometara na čas po izmjenama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja iznosi 50 KM.

Građani ističu da bahatim vozačima treba stati u kraj.

– Da se ja pitam, stavio bih kameru na svaku ravnu dionicu u gradu, jer pojedinci za volanom ne razmišljaju o bezbjednosti pješaka, biciklista i drugih učesnika u saobraćaju već samo znaju da stisnu papučicu gasa. I kazne su preblage za ove što jurcaju gradskim ulicama – kazao je Miloš Zrnić, koji živi u ulici Krajiških brigada, odnosno na zapadnom tranzitu.

(Glas)