Vijesti 17.08.2020.

NAJZAHTJEVNIJE INTERVENCIJE NA GAŠENJU POŽARA: Kusturić poručio da Helikopterski servis ne naplaćuje nijedan let

ČITANJE: 1 minuta

Helikopterski servis radi ozbiljan posao, ne naplaćuje nijedan let, a troškovi intervencija idu na teret budžeta ovog servisa, rekao je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Članovi Helikopterskog servisa Srpske ovog ljeta imaju pune ruke posla. Od 2008. godine, kada je Helikopterski servis osnovan, učestvovali su u pomaganju i otklanjanju svih nedaća koje su zadesile građane u Srpskoj, pomagali u određenim kriznim situacijama i u Federaciji BiH, imali niz intervencija, dodao je on.

Kusturić je podsjetio na česte medicinske evakuacije koje Helikopterski servis vrši, rekavši da su u posljednjih šest do sedam mjeseci izvršili oko 29 intervencija, a od 2014. godine više od 300 i dodao da da su i on i članovi Servisa srećni što mogu da pomognu u spašavanju života naših građana.

Kada je riječ o tome koje su intervencije najzahtjevnije, Kusturić kaže da su to u svakom slučaju intervencije na gašenju požara.

Za svoj dosadašnji rad, Helikopterski servis Republike Srpske odlikovan je Ordenom časti sa zlatnim zracima i Ordenom Miloša Obilića. Dobitnik je brojnih priznanja, plaketa i zahvalnica raznih institucija, privrednih subjekata, gradova i opština Republike Srpske, piše RTRS.

(N.S/ Banjaluka.net)