Sport 29.11.2021.

NAKON 13 GODINA: Naprijed dobio novog predsjednika Vladimira Rosića

ČITANJE: 3 minute

Fudbalski klub Naprijed okreće novi list. Nakon 13 godina zvanično provedenih na funkciji mjesta predsjednika kluba povukao se Čedo Ševarika, a proslavljeni banjalučki klub star sedam decenija dobio je novu upravu.

Na njenom čelu biće Vladimir Rosić, nekadašnji fudbaler i trener, danas uspješan menadžer jedne multinacionalne kompanije, koji je izabran za novog predsjednika fudbalskog kluba Naprijed, piše mondo.ba.

Kao jedinom kandidatu za ovu funkciju delegati Skupštine kluba su mu dali jednoglasnu podršku na nedavno održanoj Redovnoj izbornoj skupštini.

“Ovo je za mene velika čast, a ujedno odgovornost i obaveza da se u ovim teškim vremenima prihvatim ovog izazova. FK Naprijed je jedini klub sa desne strane Vrbasa prema kojem gravitira pet mjesnih zajednica Grada Banja Luka sa preko 50.000 stanovnika. Klub se nalazi u teškoj situaciji po mnogim pitanjima i sramota je što godinama nije bilo više razumijevanja i pomoći od strane nadležnih institucija sportskom klubu koji je istorija Banja Luke i koji u ovoj godini slavi jubilej i svoj 70. rođendan. Motivisan sam za ovu funkciju i zajedno sa novim rukovodstvom ću nastojati da unaprijedimo klub na svim nivoima. Naša vizija je da Naprijed bude pozitivan primjer u društvu i sredina u kojoj će stasavati uspješni sportisti i građani našeg grada. Vrijednosti za koje ćemo se zalagati su da je to klub svih nas u kome su jednakost i poštovanje izraženi prema svima bez obzira na sve različitosti”, rekao je Rosić.

On je najavio pozitivne promjene kada su u pitanju funkcionisanje i prioriteti kluba.

“Novo rukovodstvo kluba će da insistira na transparentnom radu i poslovanju u skladu sa zakonskim propisima, a fokus ćemo staviti na omladinsku školu kluba i dobrobit naše zajednice jer su djeca i mladi naraštaji naša budućnost. Nastojaću da se svi Naprijedovci okupe oko kluba i da kao jedna zdrava sredina i pozitivan primjer idemo stalno prema naprijed”, poručio je Rosić.

U Upravni odbor kluba su pored Rosića imenovani i uspješni privrednici Vedran Pušić (potpredsjednik kluba) i Slaviša Gajić (član Upravnog odbora), a u novi Nadzorni odbor kluba su imenovani Željko Gajić, Mirza Bajrović, i Dario Klincov.

Prije svih dešavanja Skupštinu je pozdravio počasni predsjednik kluba Tomo Marić, nekadašnji golman Naprijeda, danas čuveni novinar i pisac.

“Sedam decenija postojanja je veliki jubilej, a kroz naš Naprijed prodefilovale su generacije i generacije igrača, trenera, predsjednika, članova uprave, prijatelja…Iz Naprijeda je u ovom periodu gotovo pet kompletnih timova prešlo u Borac, neki od naših igrača postali su svjetski poznati, čak i reprezentativci. Neka Naprijed stalno ide naprijed, neka bude obilježje ne samo prekovrbaskog kraja već i ovog lijepog grada. Neka klub napravi još jedan veliki iskorak u svojoj istoriji”, rekao je Marić.

Prije imenovanja Rosića izvještaj o radu podnio je Čedo Ševarika i potom podnio ostavku, zajedno sa svojim Upravnim odborom. Novo rukovodstvo kluba se zahvalilo na dosadašnjem radu prethodnom predsjedniku i rukovodstvu ne zaboravivši njihove zasluge i doprinos.

Nova uprava ovog “velikog malog” kluba istakla je da su prvi ciljevi finansijska stabilizacija kluba i rekonstrukcija postojeće infrastrukture, te su pozvali sve zainteresovane pojedince i nadležne institucije da se uključe u pomoć oporavka kluba istakavši da su vrata kluba svima otvorena.

(SB)

Oznake: FK Naprijed