Magazin 05.01.2016.

Nakon 20 godina okuplja se originalna postava Guns N'Roses

ČITANJE: 1 minuta
guns n roses
Zvanično je potvrđeno: Axl Rose, Slash i Duff McKagan zasviraće na poznatom festivalu Coachella, a postoji i mogućnost da će napraviti turneju po Sjedinjenim Američkim Državama.

U posljednje vrijeme mnogo se pričalo o okupljanju Guns N'Roses, a prema za sada dostupnim informacijama članovi benda zajedno će svirati u Indiju u Kaliforniji 16. i 23. aprila, više od 20 godina od kada su su Axl Rose i Slash zadnji put svirali zajedno.

Organizatori festivala, koji se održava u pustinji 200 kilometara zapadno od Los Anđelesa, u ponedjeljak su objavili program i time potvrdili nagađanja da će se Gunsi ponovo okupiti u izvornoj postavi. Frontmen Rose, gitarista Slash i basista McKagan poslednji put su svirali zajedno 1993. u Buenos Airesu na turneji “Use Your Illusion”.

Nagađanja o ponovnom okupljanju Gunsa krenula su prošle godine kada je Slash otkrio da su on i Rose riješili sve probleme koje su imali.

“To je jako cool”, rekao je. Prije toga otkrio je da bi ponovno okupljanje benda “moglo biti jako zabavno”.

Na sajtu benda prošlog mjeseca pojavio se njihov klasični logo, a u bioskopima u kojima se prikazuju “Ratovi zvijezda: Buđenje sile” vrtjela se i najava koncerta na Coachelli, na kojoj su se mogle vidjeti scene okupljene gomile ljudi, dok se u pozadini čula pjesma Gunsa.

Na festivalu će se poslije pet godina pauze ponovo okupiti i grupa LCD Soundsystem. Coachella, jedan od najpoznatijih svjetskih muzičkih festivala, odvija se dva uzastopna vikenda u aprilu od 15. do 17. i od 22. do 24. aprila.

LCD Soundsystem će biti glavni izvođači u petak (15. i 22. aprila), Gunsi u subotu (16. i 23. aprila), a obje nedjelje će to biti Calvin Harris.

(Fokus.ba)