Vijesti 26.03.2016.

Nakon 30 godina “Indipendent” od danas samo na internetu

ČITANJE: 1 minuta
Independent-digital
Britanski “Indipendent” danas objavljuje svoje posljednje štampano izdanje i od sutra 30 godina star list biće dosupan samo u digitalnom formatu.

Novinari su na internetu objavili fotografiju tima kako lupaju o sto, što je stara tradicija kada odlazi neko od kolega.

U posljednjem uredničkom članku u štampanom izdanju navodi se da će “istorija biti sudija njihovom hrabrom prelasku u digitalne medije i da će to biti primjer koji će ostali listovi širom svijeta pratiti”.

“Danas su prese stale sa radom, mastilo je suvo i papir se više neće gužvati, ali kako se jedno poglavlje zatvara, drugo se otvara i duh `Indipendenta` će i dalje biti prisutan”, navodi se u uredničkom članku.

“Indipendent” su osnovala tri bivša novinara 1986. godine i postao je poznat po šarenim naslovnim stranaka i velikim fotografijama.

Vlasnik lista Evgenij Lebedev je prošlog mjeseca prilikom najave zatvaranja štampanog izdanja naveo da se novinarstvo promijenilo do neprepoznatljivosti i da se listovi isto tako moraju promjeniti.

(Agencije)