Vijesti 09.06.2021.

NAKON 48 GODINA BRAKA: Muž i žena iz Prnjavora preminuli od korone u razmaku od 24 časa

ČITANJE: 2 minute

Prnjavor se oprostio od Jelene i Ljube Preradovića, bračnog para penzionisanih prosvetara, koji su živote skončali od posljedica korona virusa.

Igrom nesvakidašnje sudbine, Ljubo, nekadašnji nastavnik matematike, preminuo je istog dana kada je kada je sahranjena njegova Jelena, pišu novosti.rs.

Kako se vidi na u gradu jednu uz drugu polijepljenim umrlicama, bivša nastavnica hemije preminula je u prošli petak a sahranjena je u ponedjeljak. Među ožalošćenim bilo je ispisano ime njenog supruga Ljube, koji je sa ovog svijeta otišao baš tog dana, 7. aprila.

“Moji su roditelji u Klinički centar u Banjaluku ispraćeni još 7. maja. Otac je bio pozitivan na koronu, a našto kasnije i majka. Još nisam preuzeo zvaničnu dokumentaciju, ali saznajemo da su kasnije oboje bili negativni. Nažalost, podledice izazvane koronom, ipak, koštale su ih života. Majka je preminula samo dva sata nakon što je sa Kovid odjeljenja prebačena na Onkologiju, a otac dva dana nakon što je sa kiseonika stavljen na respirator”, priča, za “Novosti”, iznenadnim i u kratkom vremenu izgubljenim roditeljima ožalošćeni sin Davor.

On ističe da su sahranjeni u razmaku od 24 časa, nakon, od 1973. godine, 48 godina skladne ljubavi, zajedničkog života i braka.

Jelena i Ljubo Preradović borili su se mjesec dana da ostanu u životu, znajući do posljednjeg daha da ta zajednička borba i nada traju. Sin Davor je potvrdio saznanja da je sudbina udesila da se njih dvoje, ipak, “sretnu”, barem kada su im životi bili ugašeni.

“Da, kada je naša rodbina u ponedjeljak došla u banjalučku mrtvačnicu po tijelo majke, rečeno je da je upravo iz bolnice dopremljeno tijelo osobe iz Prnjavora. Kada je pročitano ime, Ljubo Preradović, saznali smo da je prst sudbine tako udesio da to bude njen suprug a moj otac”, ispričao je Davor.

U Crkvenoj opštini u Prnjavoru ističu da su prosvjetari Preradovići bili uzorni parohijani. Ljubo je bio član Crkvenog odbora, a lično, za brojne aktivnosti, vladika banjalučki je Jelenu darovao zlatnim dukatom. Iza njih su ostale mnogobrojne iškolovane generacija Prnjavorčana, sin Davor, unuka Aurora, braća, sestre i ostala ožalošćena rodbina i prijatelji.

(SB)