Nakon 8 godina bijega, po Interpolovoj potjernici u Beogradu uhapšen državljanin BiH

POLICIJA
POLICIJA
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su R.B. (59), državljanina Bosne i Hercegovine, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica Interpola Sarajevo zbog više krivičnih djela počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno u saopštenju Biroa za saradnju sa medijima MUP Srbije, za R.B. je raspisana potjernica zbog ubistva, ubistva u pokušaju, ugrožavanja opšte bezbjednosti i nasilničkog ponašanja.

Za R.B. se intenzivno tragalo više od osam godina, a prilikom hapšenja imao je falsifikovana dokumenta sa svojom fotografijom, ali pod drugim identitetom.

Nakon izvršenih provjera i utvrđivanja identiteta, osumnjičeni je sproveden nadležnom sudiji radi određivanja ekstradicionog pritvora, navedno je u saopštenju Biroa za saradnju sa medijima MUP Srbije.

(NN)

U Banjaluci trenutno aktivno 98 gradilišta

Na teritoriji grada trenutno je aktivno 98 gradilišta na kojima grade stambene i poslovne objekte veće od 400 metara kvadratnih, a prihodi od građevinskih naknada i jednokratnih renti su gotovo isti u odnosu na prošlu godinu i iznose oko 14 miliona KM, rekli su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Kasa javnih prihoda „teža“ za 48 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih jedanaest mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 2,28 milijardi maraka, što je za oko 48 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što pokazuje da je nastavljen pozitivan trend u naplati javnih prihoda.

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.