Politika 14.11.2018.

NAKON BJELICE I Obren Petrović dobio prijetnje smrću

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću i njegovoj porodici, posredstvom zvanične mejl adrese u gradskoj upravi, upućena je prijetnja smrću, saznaje Srna.

“Neka znaš, od danas niko ti ne garantuje život tebi i tvojoj porodici”, navodi se u prijetećoj poruci koja je stigla na zvanični mejl juče u 13.10.

U ovoj poruci osoba potpisana kao “Petarp001” naziva Petrovića, koji je nedavno isključen iz SDS-a, Vukom Brankovićem, tvrdeći da je “izdao Srpsku i otišao najvećem neprijatelju Srpske Republike”.

Ista prijetnja i od istog potpisnika juče u 13.14 upućena je i načelniku opštine Sokolac Milovanu Bjelici i njegovoj porodici.

Gradski odbor SDS-a u Doboju nedavno je usvojio zaključke kojim ne prihvata odluku o isključenju Obrena Petrovića iz stranke, te zatražio smjenu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice i održavanje stranačkih vanrednih izbora.

I Bjelica, koji je i član Glavnog odbora SDS-a, prethodnih dana nekoliko puta je izjavio da ova stranka treba da razgovara sa svim strankama o saradnji, uključujući i SNSD.

Bjelica je takođe nedavno izjavio da kompletno rukovodstvo SDS-a, na čelu sa predsjednikom Vukotom Govedaricom, treba da podnese ostavku zbog loših rezultata na oktobarskim opštim izborima.

Jerinić: Jasno ko stoji iza prijetnji

Prijetnje smrću koje su upućene gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću i njegovoj porodici u direktnoj su vezi sa njegovim političkim odlukama koje je donio u posljednje vrijeme, izjavio je Srni član dobojskog Gradskog odbora SDS-a Boris Jerinić.

Jerinić je istakao da je Petrović prijetnje prijavio policiji i da će ona odlučiti da li će biti pojačano obezbjeđenje njega i njegove porodice.

“Jasno je ko to radi, ali ne mogu da shvatim da ljudi uzimaju sebi za pravo da mogu da prijete bilo kome. Vjerujemo u istražne organe da će otkriti ko je uputio prijetnje i po čijem nalogu je to učinjeno, te da će biti sankcionisani. Mislim da su povezane prijetnje Petroviću i (Milovanu) Bjelici”, naglasio je Jerinić.

Prema njegovim riječima, na ovaj način je pređena crvena linija u političkom djelovanju, jer se na meti našla i Petrovićeva porodica.

(Srna)