Sport 12.01.2023.

NAKON ČESTITKE ZA DAN SRPSKE: “Iskra” iz Bugojna suspendovala Miloša Čekića

ČITANJE: 2 minute

Odlukom Upravnog odbora Rukometnog kluba Iskra Bugojno “zbog povrede Statuta kluba, radi samovoljnog napuštanja kluba, kao i zbog povrede Pravilnika o disciplinskom postupku” suspendovan je rukometaš Miloš Čekić.

Čekić je u ponedeljak na svom Instagram profilu okačio fotografiju granica Republike Srpske, uz natpis “Ti si moj zavet. Rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili” i tako Srpskoj čestitao rođendan 9. januar, što se nije svidjelo i samom klubu iz Bugojna i navijačima i ljudima iz tog mjesta, pišu “Nezavisne”.

Čelnici kluba sazvali su vanrednu sjednicu, a prvi čovjek Iskre Ejub Zukić je istakao kako se mladi rukometaš boji za svoju bezbjednost jer je dobio prijetnje smrću, te da nije došao na trening u utorak. Zbog svega kroz šta prolazi Miloš Čekić je zatražio i ispisnicu iz Rukometnog kluba Iskra.

– Održana je vanredna sjednica Upravnog odbora MRK Iskra. Tim povodom oglašavamo se o krajnje neugodnoj situaciji u čijem fokusu se našao i naš klub, a sve zbog objave igrača Miloša Čekića na društvenim mrežama. Naime, imenovani igrač ranije je suspendovan zbog povrede Pravilnika o disciplinskom postupku, kao i povrede Statuta kluba radi samovoljnog napuštanja kluba. Za objave na društvenim mrežama igrač odgovara sam. Upravni odbor kao rukovodeće tijelo kluba ograđuje se od bilo kakvih nacionalnih ispada – navodi se u saopštenju.

Dodaju da je “MRK Iskra Bugojno klub sa dugogodišnjom tradicijom”, te da su “kroz klub prošli igrači, treneri i članovi svih nacionalnosti i konfesija bez ikakvih problema i neugodnih situacija”.

– MRK Iskra okrenuta je sportskim rezultatima i to je jedini cilj i program rada našeg kluba s toga tražimo bezrezervnu podršku naše vjerne publike, “Vandala” i svih ljudi dobre volje. U narednom periodu klub će objaviti sljedeće korake i postupke vezane za predstojeću polusezonu, igrački kadar i odigravanje Kupu BiH – navodi se saopštenju.

U srijedu naveče oglasio se i Rukometni savez Republike Srpske i dao punu podršku Milošu Čekiću.

Rukometaš Iskre Miloš Čekić zgrožen je prijetnjama i osudama koje je dobio nakon što je putem Instagrama čestitao 9. januar, Dan Republike Srpske.

On je u razgovoru za “Glas Srpske” podvukao da nije uradio ništa loše, niti je imao namjeru da bilo koga uvrijedi.

(SB)

Oznake: Miloš Čekić