Region 12.03.2021.

Nakon cijepljenja “Astra Zenekom” 26 učitelja škole u Sloveniji razvilo jake nuspojave

ČITANJE: 1 minuta

Kod 26 prosvjetnih radnika u osnovnoj školi u Velenju, koji su vakcinisani “Astra Zenekom” protiv virusa korona, razvile su se jake nuspojave zbog čega je danas otkazana nastava.

Direktor škole Sebastjan Kukovec rekao je da je zbog bolovanja 26 učitelja i nastavnika otkazan cjelokupni pedagoški proces u školi, jer nemaju dovoljno osoblja za izvođenje nastave.

Nastava je otkazana za sve učenike od prvog do devetog razreda, ali će biti omogućena briga o učenicima od prvog do trećeg razreda u periodu od 6.00 do 13.00 časova, ukoliko roditelji ne mogu brinuti o njima.

On je na internet stranici škole objavio da će biti nadoknađen gubitak nastave tokom školske godine, prenijeli su slovenački mediji.

Nakon što je vakcija “Astra Zeneka” juče obustavljena u Danskoj, Norveškoj, Italiji i Islandu zbog sumnji da izaziva zgrušavanje krvi, Sindikat zaposlenih u odgoju i obrazovanju Slovenije pozvao je zdravstvene vlasti da izjasne o sigurnosti ove vakcine.

Ministar zdravstva Janez Poklukar rekao je da nema nikakvog razloga da se zaustavi kampanja vakcinacije, jer serija vakcine “Astra Zeneka” koja je u Austriji bila sumnjiva zbog neželjenih pojava nije primjenjivana u Sloveniji.

(Srna, E.M)

Oznake: AstraZeneca