Vijesti 07.09.2021.

NAKON DVIJE GODINE VAN BIH: Moguć dolazak Davora Dragičevića na protest u Sarajevu u subotu

ČITANJE: 1 minuta

Uoči protestnog skupa porodica Memić i Dragičević koji će biti održan u subotu u Sarajevu, članovi grupe Pravda za Davida obratili su se javnosti u Banjaluci.

Pozvali su građane da im se priključe te organizovanim autobuskim prevozom u subotu dođu ispred Narodnog pozorišta i iskažu nezadovoljstvo radom institucija.

U petak bi, kako se najavljuje, majka Davida Dragičevića Suzana Radanović trebala svjedočiti u Tužilaštvu BiH koje je predmet stradanja njenog sina prezeo od Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. Skupu će prisustvovati i ona te će se obratiti okupljenima, najavio je Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida, prenosi N1.

Najavio je i to kako postoji mogućnost da bi na skup i fizički mogao doći Davor Dragičević, koji je već više od dvije godine van Bosne i Hercegovine.

Članovi grupe koji 1300 dana očekuju pravdu, strahuju i da bi situacija oko smjene glavne tužiteljice Gordane Tadiić, mogla negativno uticati na predmete Memić i Dragičević.

“Naša borba nije okončana time što je predmet preuzelo Tužilaštvo BiH. Insistirat ćemo do kraja da se utvrdi odgovornost svih onih iz institucija, MUP-a, tužilaštva kako u KS tako i Banjaluci u ovim slučajevima”, rekao je Perduv.

(SB)