Vijesti 26.01.2016.

Nakon ispitivanja Radončić će biti predat Tužilaštvu

ČITANJE: 1 minuta
fahrudin radoncic
Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić će, nakon kriminalističke obrade u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (Sipa), koja još traje, biti predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima.

Iz Sipe je danas saopšteno da u ovoj fazi istrage ne mogu iznositi druge informacije u javnost.

Pripadnici Sipe juče su uhapsili Radončića na području Hadžića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ometanje rada pravosuđa i pretresli objekte na tri lokacije na području Sarajeva.

Ove aktivnosti realizovane se u operativnoj akciji “Lutka dva” po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, saopšteno je iz Sipe.

Navodeći samo inicijale, iz Sipe dodaju da je osoba lišena slobode privedena u službene prostorije te agencije radi kriminalističke obrade, koja i dalje traje.

Takođe, preduzimaju su i druge radnje dokazivanja – pretresi, saslušanja svjedoka i drugo.

Radončić je osumnjičen da je ometao rad pravosuđa, a ranije su u istoj akciji, zbog ometanja rada pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija, uhapšeni sekretar Ministarstva za bezbjednost BiH Bakir Dautbašić i Bilsena Šahmanm koji su članovi Saveza za bolju budućnost.

(Agencije)