Vijesti 20.07.2021.

NAKON ISPITIVANJA: Vlasnici lokala “Plan B” pušteni na slobodu

ČITANJE: 1 minuta

Vlasnici ugostiteljskog objekta “Plan B” u Banjaluci Petar i Gojko Dukić, koji su uhapšeni u nedjelju uveče u ovom gradu, danas su pušteni na slobodu.

Kako su rekli iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uz navođenje inicijala, oni su pušteni nakon kriminalističke obrade, prenose Nezavisne.

“Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biće podnesen izvještaj protiv lica P.D. za krivično djelo prikrivanje, dok je lice G.D. saslušano u svojstvu svjedoka”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Prilikom pretresa lokacija koje koriste navedeni, kod Petra Dukića su pronađena dva motorna vozila za kojim je raspisana potraga. Osim toga, policija je u nedjelju uveče pretresla i restoran “Plan B”.

Policijski službenici nastavljaju istragu i dalje aktivnosti u ovom predmetu.

Podsjetimo da su navedeni uhapšeni zbog sumnje da su u svojoj kući krili Miloša Božovića za kojim je raspisana Interpolova potjernica zbog teškog ubistva u Crnoj Gori, a koji je u subotu uhapšen u Banjaluci.

Sud BiH juče je odredio pritvor Božoviću, koji može trajati najduže 18 dana.

Prema pisanju medija iz Crne Gore, Božović je jedan od optuženih za podstrekivanje na ubistvo Nikšićanina Ranka Vuletića koje se dogodilo u avgustu 2019. godine.

Za podstrekivanje na ubistvo zajedno sa Božovićem optužen je i Andrija Marković, dok je za ubistvo optužen Vuk Lalatović.

(SB)

Oznake: Plan B