Vijesti 22.10.2022.

Policija: Nisu pronađeni migranti nakon dojave o prevrtanju čamca na Savi

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, postupaju po dojavi da je na rijeci Savi u mjestu Orahova kod Gradiške juče oko 16.45 časova, došlo do prevrtanja čamca i utapanja osoba koja svojim izgledom asociraju na migrante.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška zajedno sa Graničnom policijom BiH, Jedinom granične policije Gradiška, izvršili su obilazak korita i obale rijeke Save, kojom prilikom nisu pronađene osobe,  kao ni beživotna tijela koja svojim izgledom asociraju na migrante, kao ni lične stvari istih, piše Srpska info.

Takođe, ostvarena je komunikacija i saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske, koji su izvršili obilazak pojasa duž rijeke Save na svom području, kojom prilikom za sada nisu pronašli lica, kao ni beživotna tijela, koja svojim izgledom asociraju na migrante, pojasnila je portparol PU Gradiška Vesna Vučić.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH pod čijim nadzorom se preduzimaju dalje mjere i radnje na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela ,,Krijumčarenje lica“.

(Z.M)

Oznake: migranti, Orahovo