Vijesti 21.01.2022.

NAKON JUTJUBA: ATV upozorena da bi mogla ostati i bez internet domena

ČITANJE: 2 minute

Nakon što je zbog američkih sankcija Alternativnoj televiziji iz Banjaluke (ATV) potpuno izbrisan YouTube kanal, postoji mogućnost da će ovom mediju biti ukinuta i internet domena (atvbl.com).

Milan Šekara, direktor multimedije ATV-a, u zvaničnom saopštenju je istakao da je danas njihovom hosting provideru stiglo upozorenje da je ovaj medij pod američkim sankcijama i da postoji velika mogućnost da će njihova internet domena biti blokirana, prenosi N1.

“Naravno da nismo sjedili skrštenih ruku. Naš tim developera, zajedno sa hosting providerom, radi na iznalaženju rješenja ove situacije, a već sad mogu reći da se i tu radi o još jednom, jalovom pokušaju da se cenzuriše ATV. Ono što mogu da obećam jeste da naši čitaoci neće ostati uskraćeni za najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Nastavićemo da radimo kao i dosad”, naveo je Šekara.

Dalje iz ovog medija tvrde da se on nastoji “iako uspješno posluje 25 godina poštujući sve zakone zemlje u kojoj posluje”.

“Uz sve one besmislene navode da destabilizujemo, narušavamo teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, da se bavimo korupcijom, organizovanim kriminalom… I to bez ijednog dokaza. Šta je sljedeće? Optužit će nas i za terorizam? Svima nam treba biti jasno da Amerika ne znači cijeli svijet, da Amerika ne znači cijeli Internet. Ovo će biti veliki izazov za nas, a mi ćemo, uprkos svemu, nastaviti raditi najbolje u interesu naše publike”, naveo je Dejan Stupar, direktor marketinga i komunikacija ATV-a.

Posljednje američke sankcije su proširene na Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, a uvedene su Milanu Tegeltiji, bivšem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) i njegovoj supruzi Tijani, te ATV televiziji kao medijskoj kući zbog, kako su u obrazloženju sankcija naveli, “povezanosti sa porodicom Dodik, te koruptivnih aktivnosti i izvlačenja javnog novca”, podsjeća N1.

Ranije je ATV-u ukinut YouTube nalog.

(SB)

Oznake: ATV