Sport 25.10.2016.

Nakon medalja u Dubaiju, Bjelajac cilja SP u Budimpešti

ČITANJE: 2 minute

Nikola Bjelajac na međunarodnom mitingu u Dubaiju takmičio se u četiri discipline i u sve četiri oborio je lične rekorde. Osim toga, osvojio je i četiri medalje u konkurenciji preko 600 takmičara.

“Na svim disciplinama sam oborio lične rekorde, na 100m delfin sam plivao nešto slabije nego očekivano tu sam osvojio treće mjesto, u ostalim disciplinama 50m i 100m slobodno sam osvojio zlatnu medalju, gdje sam i najbolje isplivao”, kazao je Nikola Bjelajac, plivač PK Olimp.

Iako se sinoć vratio iz Dubaija, Nikolu smo i danas zatekli na bazenu, gdje se sprema za naredne izazove.

“Za 10 dana idem u Zrenjanin na Srbija Gran pri, nadam se da ću otplivati još bolja vremena nego što sam ovdje otplivao, jer je ovo faza priprema”, dodao je Bjelajac.

Nikolin trener Miodrag Čeko kaže da je prezadovoljan ostvarenim rezultatima u Dubaiju. Ipak, fokus stavlja na Svjetsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Budimpešti.

“Nikola je još uvijek junior. Njemu fali za to seniorsko prvenstvo još 17 stotinki, ako pokaže praksa kao do sad da svake godine u velikim bazenima pliva kao u malim, neće biti problem. 17 stotinki – mislim da nije nedostižno za njega”, ocijenio je Miodrag Čeko, trener u PK Olimp.

Svjetsko prvenstvo je, kaže Čeko, uvertira za olimpijske igre u Tokiju. Novi četvorogodišnji ciklus je počeo, a vremena ima dovoljno kako bi se želje ostvarile.

“Ima mnogo rada, četiri godine nisu malo, ali mi se nadamo da će rezultat biti još bolji od toga, pa da nečemo morati ganjati vizu, već da napravimo nešto tamo”, kazao je Čeko.

Za razliku od drugih gradova, Banjaluka, reklo bi se, ima uslove, ali oni nisu ni približni onima u drugim evropskim gradovima. A to je osnova da bi se stvarali šampioni, zaključio je Čeko.

(ATV)