Vijesti 15.01.2023.

NAKON NAPADA HULIGANA: Roditelji iz Beograda poručili da ponovo dolaze u Sarajevo

ČITANJE: 2 minute

U sarajevskom naselju Ilidža dogodio se incident koji je izazvao pažnju regionalnih medija. Maskirani huligani napali su grupu roditelja iz Srbije čija djeca učestvuju na međunardnom fudbalskom turniru Šampion junior kup. Jedan od roditelja uboden je nožem, a napadači su koristili i suzavac i drugo hladno oružje.

Kako saznaje N1, tri napadača na Beograđane su već uhapšena.

Nakon incidenta, brojni zvaničnici, fudbalski djelatnici i mnoge Sarajlije dali su podršku napadnutim roditeljima iz Beograda.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila je ekipu Zvezdara u sarajevskom hotelu Hills.

Benjamina Karić je razgovarala sa predstavnicima kluba Zvezdara. Oštro je osudila događaj i istaknula da bez obzira na sve što se desilo, roditelji iz Beograda poručuju da će se vratiti u Sarajevo.

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova, je izjavio da će večeras, najkasnije sutra izaći sa zvaničnim informacijama u vezi sa događajem. Osudio je incident i istaknuo da MUP KS garantuje sigurnost svim učesnicima turnira koji se održava i sutra, a policajci su u i ispred hotela Hils.

Roditelje i djecu iz Beograda posjetio je i ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Predstavnici kluba iz Beograda u ekskluzivnom su razgovoru za N1 kazali da su dobili stotine poziva građana i prijatelja koji su im iskazali podršku. Neka pobijedi ljubav i sport, poručili su, prenosi N1.

“Zvali su ljudi iz Sarajeva, iz Novog Pazara, iz drugih dijelova BiH i Srbije. Sutra ćemo igrati, pozivam vas da budete naši gosti, mi nismo došli ovdje da ratujemo, zajedno tim huliganima trebamo začepiti usta. Hvala mnogim ljudima koji su nas danas podržali, naročito rukovodstvu kluba Bambinosi iz Sarajeva. Ljubav i sport treba da pobijede”, zaklučio je sagovornik N1.

Oznake: napad, Sarajevo