Vijesti 12.12.2016.

Nakon napada na porodilju: Uslovi za posjete pacijentima u UKC neće biti pooštreni

ČITANJE: 1 minuta

Ni nakon što je muškarac fizički napao porodilju u Univerzitetskom kliničkom centru, neće biti uvedena rigoroznija pravila za posjete pacijentima u toj ustanovi.

Mada i u UKC RS priznaju da se propisi ne poštuju uvijek i to jer „nema dovoljne saradnje između posjetilaca i osoblja“, termini za posjete ostaće kao i do sada, radnim danima od 16 do 17 časova, a vikendom i praznicima od 10 do 12 časova.

Nedavni nasrtaj na pacijentkinju na Klinici za ginekologiju i akušerstvo mnoge je zabrinuo, ipak u UKC RS kažu da su procijenili kako nema potrebe za uvođenjem dodatnih pravila u ponašanju za vrijeme posjeta, te da nisu ni imali takvih zahtjeva.

Naglašavaju da osoblje, pacijente, posjetioce i imovinu čuvaju radnici obezbjeđenja, koji su reagovali i u konkretnom slučaju, a sve je dodatno osigurano i video – nadzorom.

Potvrdili su međutim da je u proteklom periodu bilo sporadičnih verbalnih napada na pacijente, ali da su „na meti“ ipak češće zaposleni.

– Zaposleni su svakodnevno izloženi verbalnim napadima, a nerijetko i ambulante, hitna prijemna hirurška ambulanta je na najvećem udaru, a pri tome se radi o ambulanti u kojoj se zbrinjavaju svi hitni slučajevi i spašavaju životi mnogih građana – naglasili su iz ove zdravstvene ustanove.

(EuroBlic)