Vijesti 25.09.2022.

NAKON NESREĆE KOD MOSTARA: Smrskana vozila pokazuju svu strahotu sudara (FOTO)

ČITANJE: 2 minute

Automobili iz saobraćajne nesreće u kojoj su poginule četiri osobe na magistralnoj cesti M-17 kod Mostara potpuno su smrskani i dovezeni u krug MUP-a HNK.

Nad njima će se raditi detaljna vještačenje u cilju rasvjetljavanja stravične nesreće. Kako je za Klix.ba kazala dežurna tužiteljica ovo je najteži slučaj koji je do sada radila, te su poduzete sve mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stravične nesreće.

“Četiri osobe su smrtno stradale i više njih je zadobilo povrede različitih kategorija. Radit će se obdukcija tijela, vještačenje svih vozila i tužilaštvo će poduzeti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom kako bi se slučaj rasvijetlio”, kazala tužiteljica i naglasila kako će istraga trajati danima.

Podsjetimo da su četiri osobe smrtno stradale među kojima je jedno dijete, a još četiri osobe su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20 sati na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala.

Poginuli su B. K. (35), M.K. (34) i R. K. (9) koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic te M. P. (46) iz automobila BMW X5. Svi su s područja Mostara i okolice.

Stradali iz automobila Renault su članovi porodice, a radi se o bračnom paru i djetetu. U automobilu s njima je bila i trogodišnja djevojčica koja je noćas hitno operirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i trenutno je u Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intezivno liječenje (JIL).

Teške tjelesne povrede su zadobile osobe i iz druga dva automobila, marke BMW i Mercedes.

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen, prenosi Klix.

(SB)