Sport 18.10.2021.

NAKON NOVE TITULE: Jerinić organizovao prijem za Maksimovića, najavio nagradu od 50.000 KM

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić organizovao je danas prijem za petaestogodišnjeg tenisera Marka Maksimovića, pobjednika završnog masters turnira u Monte Karlu i najavio da će njegov uspjeh biti nagrađen sa 50.000 KM.

Jerinić kaže da je ponosan na uspjeh Maksimovića, koji je među osam najboljih igrača u Evropi u konkurenciji do 16 godina, te istakao da je maldi teniser sportski ambasador Doboja. On je najavio da će 26.oktobra na Kolegijumu Skupštine grada predložiti da se Markov uspjeh nagradi sa 50.000 KM. Jerinić je pozvao sve društveno odgovorna preduzeća i institucije da podrže Maksimovićev rad. Maksimović je zahvalio Jeriniću i Dobojlijama za podršku tokom turnira, izrazivši nadu da je opravdao očekivanja.

Trener Denis Spahić kaže da najavljeni iznos od 50.000 KM odgovara potrebama Marka koji će naredne godine učestvovati na profesionalnim turnirima kako bi se upisao u ATP listu singl igrača, pošto je već upisan kao dubl igrač.

“Otišli smo po trofej i osovjili smo ga!”, izjavio je Spahić.

On je najavio da će u sklopu Teniskog kluba Doboj biti organizovana teniska akademija, kako bi se teniska priča podigla na viši nivo, a lokalnim talentima obezbijedili kvalitetne sparing igrače.

“Za sada imamo dvoje djece iz EU. Jednu petnaestogodišnju djevojčicu iz Italije koja se preselila u Doboj i sedamnaestogodišnjeg dječaka”, kaže Spahić i naveo da se pravi prava sportska priča za Doboj, Republiku Srpsku i BiH. Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Skupštine grada Doboja Miloš Bukejlović i otac mladog tenisera Rastko Maksimović.

Marko Maksimović je 15. oktobra pobijedio u finalnom meču Mihala Krajčija iz Slovačke rezultatom 2:0 (7:5,6:3). Maksimović je, kao peti nosilac turnira, do finala došao pobjedom nad trećim nosiocem Jakubom Jedrežejčakom iz Poljske, rezultatom 2:1, te drugim nosiocem Peterom Brunclikom iz Češke, rezultatom 2:0.

(Srna/SB)