Sport 18.12.2022.

NAKON PORAZA OD HRVATSKE: Marokanci izazvali velike nerede u Parizu (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Navijači Maroka napravili su nove velike nerede, ovaj put u glavnom gradu Francuske Parizu, nakon što je njihova reprezentacija izgubila od Hrvatske u meču za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Kako se može vidjeti na video-snimku, a i uz informacije koje prenose francuski mediji, Marokanci su izazvali veliki nered u ovom gradu, masovno se tukli s policijom i uz sve su palili motorna vozila.
Policija je uz tešku muku izašla na kraj s huliganima, a nema sumnje da će mnogi od njih biti žestoko kažnjeni zbog onog što su napravili.

Nedavno su se, nakon poraza od Trikolora u polufinalu Mundijala, potukli s Francuzima u gradu Montpellier i to na jednom od gradskih trgova, gdje se – baš kao i u sinoćnjem sukobu, koristio veliki broj pirotehničkih sredstava.

Podsjetimo, Francuska je pobijedila Maroko rezultatom 2:0 te se plasirala u finale Svjetskog prvenstva, a nakon toga je Maroko izgubio od Hrvatske rezultatom 2:1 u meču za treće mjesto.

Ipak, Marokanci su generalno odigrali sjajan turnir, postali su prva afrička selekcija koja se plasirala u polufinale Mundijala, no bez obzira na to, pojedini njihovi navijači na negativan način predstavili su ovu državu.

Oznake: Maroko