Sport 06.12.2021.

NAKON PRELASKA U PARIZ: Mesiju naređeno da sruši hotel u Barseloni vrijedan 26 miliona funti

ČITANJE: 1 minuta

Lionel Messi se suočava sa velikim finansijskim problemom nakon što mu je naređeno da sruši hotel koji posjeduje u Barceloni vrijedan 26 miliona funti.

Messi je prošlu sedmicu počeo na sjajan način nakon što je osvojio Zlatnu loptu po rekordni sedmi put, ali slavlje je vjerovatno pokvarila vijest da je njegov hotel sa četiri zvjezdice dobio sudski nalog za rušenje, prenosi Klix.

Španski list “El Confidencial” tvrdi da hotel sa 77 soba, poznat kao ‘MiM Sitges’, ne ispunjava potrebne građevinske standarde u Barceloni.

Navodno su hotelski balkoni preveliki i zgradi prijeti opasnost od urušavanja. Također, hotelski plan za vanredne situacije u slučaju požara također nije ispunio standarde.

Prema tvrdnjama “El Confidenciala”, Messi je napravio propust i nije bio svjestan da je nekretnina već bila u planu za rušenje kada ju je kupio 2017. godine, a saznao je tek kada mu se pomenuti list obratio za komentar.

Messi također posjeduje hotele na Ibizi i Mallorci, a veći dio svog života proveo je u Barceloni nakon što se pridružio klubu kao 13-godišnjak.

Argentinac se preselio u Pariz ranije ove godine nakon transfera u PSG.

(SB)

Oznake: Leo Mesi