Vijesti 06.05.2020.

NAKON PRETRESA U FUCZ-U I PROSTORIJAMA “SREBRNE MALINE” Tužilaštvo najavilo nove korake

ČITANJE: 1 minuta

Tužioci istražitelji Tužilaštva BiH boravili su na terenu gdje su koordinirali aktivnosti policijskih službenika koji postupaju u predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Riječ je o jučerašnjem pretresima u prostorijama poljoprivredne firme “Srebrena malina” centru Wog u Vogošći, ali i prostorija FUCZ-a u Sarajevu.

“U okviru predmeta ‘Respiratori’, tužilački tim Tužilaštva BiH, zajedno sa istražiocem tužilaštva vrši analizu do sada prikupljene dokumentacije, nakon čega će biti zatražena potrebna stručna vještačenja i naređene dalje aktivnosti”, saopštili su.

“Zbog hitnosti u postupanju, tužioci i stručno osoblje u stalnom su kontaktu sa policijskim službenicima. Tužilački tim će intenzivno provoditi i koordinirati aktivnosti u narednim satima, sa ciljem da se u što kraćem roku prikupi sva potrebna dokumentacija, kako bi se nastavio rad na ovom predmetu. Sve institucije kojima se obrati ovaj tim, biće obavezne u skladu Zakonom o krivičnom postupku BiH, u najkraćem roku dostaviti i staviti na raspolaganje svu traženu dokumenataciju”, poručili su iz Tužilaštva BiH.

U Federalnoj upravi civilne zaštite i u firmi ‘Srebrena malina’ izuzeti su jedna računarska jedinica, laptop i poslovna dokumentacija. Izvršeni su i pretresi računara i oduzeti su pohranjeni podaci. Nakon ovih radnji SIPA će dostaviti izvještaj Sudu BiH”, kazao je juče za Klix.ba portparol SIPA-e Luka Miladinović.

(Klix)