Vijesti 28.05.2021.

NAKON PRIJETNJI: Porodice poginulih i nestalih iz RS podržale Milorada Kojića

ČITANJE: 1 minuta

Porodice poginulih i nestalih iz Republike Srpske daju punu podršku radu direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorada Kojića na dokazivanju i procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima u BiH što, kako navode, nekima očigledno smeta.

Predsjednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda Marko Grabovac rekao je Srni da porodice poginulih i nestalih istovremeno osuđuju učestale prijetnje smrću Kojiću od islamskih ekstremista.

Prema njegovim riječima, nekima u BiH očigledno smeta to što Kojić javno iznosi istinu o stradanju srpskog naroda i teškim zločinima počinjenim nad Srbima na čitavom prostoru BiH, za koje niko još niko odgovarao.

“Tražimo od nadležnih organa Republike Srpske i BiH da odgovorni za prijetnje Kojiću budu pronađeni i najstrožije kažnjeni”, istakao je Grabovac, koji je i član Predsjedništva Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

Kojiću je nedavno nepoznata osoba, putem društvene mreže Fejsbuk, uputila prijetnje po život članova njegove porodice, vrijeđajući ga na nacionalnoj osnovi. Ovo je druga prijetnja Kojiću, kojem je krajem januara putem Fejsbuka prijećeno ubistvom.

Grabovac je istakao da Tužilaštvo i Sud BiH ne rade svoj posao kada je u pitanju procesuiranje ratnih zločina nad Srbima s obzirom na to da teške zločine počinjene nad Srbima ne žele da procesuiraju.

On je pojasnio da to ne žele da učine iako Republika Srpska posjeduje obimnu dokumentaciju, video snimke, izjave svjedoka o ratnim zločinima počinjenih nad Srbima koji su ranije proslijeđeni na uvid Haškom tribunalu, Tužilaštvu i Sudu BiH.

(Srna/SB)

Oznake: Milorad Kojić