Politika 20.03.2023.

NAKON RASKIDA KOALICIJE: Odbor NDP-a u Foči pristupio Socijalističkoj partiji

ČITANJE: 2 minute

Socijalističkoj partiji (SP) Petra Đokića u Foči pristupilo je kompletno rukovodstvo i članstvo NDP-a na čelu sa odbornikom Dragoslavom Stanojevićem.

Ovim prelaskom, Socijalistička partija je znatno ojačana u ovoj opštini.

– Socijalistička partija u Foči od sada će imati dva odbornika u Skupštine opštine. To će svakako biti od velikoj značaja za sve naše članove i građane čije interese i zastupamo u lokalnom parlamentu. Vjerujem da ćemo ojačani novim članstvom i svježim idejama napraviti velike rezultate – istakao je član Povjereništva SP-a u Foči Bojan Savić.

Prekid saradnje

Inače, Narodni demokratski pokret (NDP) prekinuo je saradnju sa Socijalističkom partijom, nakon neuspješnih pregovora o učešću u vlasti, prenijela je 12. marta gerila.info.

Ovo je napisao Bojan Šapurić, v.d predsjednika pomenute partije, u poruci koju je uputio najužem rukovodstvu partije.

Kako je napomenuo, u trenutnoj raspodjeli unutar vladajuće koalicije NDP će dobiti četiri posto učešća u vlasti.

“Poštovani,

U sklopu restruktuiranja naše političke partije, posjećen je veliki dio opštinskih i gradskih odbora (oko 60%). U narednim danima ćemo obići i ostale odbore i završiti prvi krug planiranih posjeta. Stanje na terenu je zadovoljavajuće, ali je neophodno uložiti još rada i truda.

Paralelno, vođeni su i drugi poslovi i obaveze, a koje ste mogli ispratiti putem grupe. U sklopu vladajuće koalicije na čelu sa (SNSD) zauzimamo važnu ulogu sa 4% učešća u vlasti, te nam se otvaraju bolje mogućnosti za rad na terenu. Trenutno pregovori oko raspodjele pozicija još traju.

Takođe, neophodno je napomenuti da pregovori o učešću u vlasti sa našim predizbornim koalicionim partnerom, sa kojim smo izašli na izbore Socijalističkom partijom – Petar Đokić, nisu urodili plodom i sa istim smo završili i raskinuli koalicionu saradnju.

Tako da u narednom periodu kao i do sada, samostalno nastavljamo sa radom i gradimo našu priču, naš NDP.

Srdačan pozdrav i do gledanja!

Bojan Šapurić”, navodi se u pomenutoj poruci.

Šapurić je na čelo NDP-a došao nakon što je u decembru 2022.godine ostavku podnio dugogodišnji predsjednik stranke Dragan Čavić.

Njegov dolazak na čelo NDP-a je bio poprilično iznenađenje, s obzirom da je do jula 2020. godine bio član DNS-a.

Inače, NDP na posljednjim izborima nije dobio nijednog poslanika.

Na izbore su izašli zajedno sa SP, a zvanična lista “Socijalistička partija Petar Đokić – NDP – SNP” imala je 37.919 ili 5,93 odsto glasova, što je bilo dovoljno za četiri poslanika, ali nijedan od njih nije bio iz NDP.

(SB)

Oznake: NDP