Politika 28.03.2019.

NAKON RAZLAZA SA NDP-om: Saša Lazić-Medo i Mirna Savić-Banjac formiraju novi pokret?

ČITANJE: 2 minute

Saša Lazić – Medo, samostalni odbornik u Skupštini grada Banjaluka, koji je na ovu funkciju izabran sa liste NDP-a, ali je, zajedno sa Mirnom Savić – Banjac, napustio tu stranku nakon odluke Dragana Čavića da uđe u republičku vlast, na društvenim mrežama najavio je moguće osnivanje novog političkog pokreta.

Objavu Saše Lazića pod naslovom “Vrijeme je za novo vrijeme – iz sve snage ću pomoći” prenosimo u cijelosti:

“Prvog dana smo napustili prevarante i janjičare, na kraju krajeva i izdajnike.

Između dva čina, narednih par mjeseci

Nastavili djelovanje kao nezavisni odbornici opozicije. Razgovarali i razgovarali, sa SDS i PDP. Iako smo godinama u tom bloku, koji ne namjeravamo ni napuštati, nismo se baš uklopili u te opcije, baš zbog njihovog mogućeg, pa čak i postojećeg, šaranja i švrljanja. Naravno da i dalje čvrsto sarađujemo sa svima koji žele dobro, pogotovo našim dugogodišnjim saradnicima iz SDS i PDP.

Čin drugi, sadašnjost.

Intenzivno razmišljamo o formiranju novog pokreta, dobili za to podršku i pristanak na saradnju od velikog broja kvalitetnih, nestranačkih i moralnih ljudi. A sve to dobrim dijelom i na bazi pritiska i nagovora od strane mnogih prijatelja, mnogih od vas, da pravimo nešto svoje, nešto novo i čisto; mi, “mlađi”. Da mi je neko pričao, meni, sportisti, difovcu, strastvenom navijaču i zaljubljeniku u sport, da ću se baviti pravljenjem političkog subjekta, naravno da mu ne bih vjerovao. Ovako, mislim da nam sem toga ništa drugo i ne preostaje, te da smo prosto “osuđeni” na to; dakle, ili kući, ženama i djeci, ili na ovaj način u borbu za bolje društvo.

Pitam, da li nam je potrebna jedna ovakva, nova opcija, pri čemu su svima jasni naši stavovi i ideje vodilje, ili je opozicija u postojećem obliku dovoljna”, zaključio je Lazić.

(FB)